0
1
σχόλια
306
λέξεις
ΖΗΝ
Αφράτο μυρωδάτο λαχταριστό & γίνεται με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
7 Δεκεμβρίου 2022
ΥΛΙΚΑ: Για το κέικ: 180 γρ. βούτυρο Lurpak soft, 200 γρ. ψιλή ζάχαρη (της επιλογής σας), 2 τεμάχιο/ια μεγάλα αυγά (2Χ70 γραμ.), 1 κ.γ. βανίλια υγρή, 1 τεμάχιο/ια πορτοκάλι, χυμό, 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική, 1 πρέζα/ες αλάτι, 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 200 γρ. γάλα

Για τη φόρμα: Λίγο βούτυρο, Λίγο αλεύρι 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Για ένα αφράτο κέικ. Πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Μπορείς να δώσεις ότι αρώματα σου αρέσουν στο δικό σου σπιτικό κέικ. Βανίλια, λεμόνι, πορτοκάλι, κανέλα. Αρωμάτισέ το σύμφωνα με το γούστο σου. Βουτυρώνουμε με Lurpak soft και αλευρώνουμε στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκατ. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για το κέικ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160º C . 

Για το απλό κέικ χωρίς μίξερ: Βάζουμε το μαλακό βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Με ένα σύρμα ανάδευσης ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο. Προσθέτουμε την ψιλή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μολις πάρει υγρασία η ζάχαρη από το βούτυρο τότε προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Να γίνουν κρέμα. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού. Τα προσθέτουμε στο μείγμα κι ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι ανακατεύοντας να διαλυθούν οι κόμποι του. Προσθέτουμε εναλλάξ το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα η με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε στην έτοιμη βουτυρωμένη φόρμα. Τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45’. Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέντρο του πριν το βγάλουμε. Αφήνουμε το κέικ για 10’ στη φόρμα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να στεγνώσει και να κρυώσει. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με γλάσο. Και σκέτο όμως αυτό το μαλακό εύκολο κέικ είναι φανταστικό.
 

Διαβάστε επίσης:
Σοκολατόπιτα στη στιγμή
Τηγανίτες μήλου
Χριστουγεννιάτικος κορμός σε 2 εκδοχές

 
εμφάνιση σχολίων