0
1
σχόλια
298
λέξεις
CULTURE
Η έκθεση φτάνει στο τέλος της και διαρκεί έως τις 27 Νοεμβρίου 2022. Με ελεύθερη είσοδο
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: NEON, JOHN BOCK, PALMS, 2007
18 Οκτωβρίου 2022
Το ΝΕΟΝ ενεργοποίησε για δεύτερη χρονιά τον εμβληματικό χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου ως χώρο πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Βουλή των Ελλήνων, και παρουσίασε την έκθεση σύγχρονης τέχνης Dream On, αφιερωμένη στον ρόλο της τέχνης στο δημόσιο χώρο.

Η έκθεση Dream On συγκεντρώνει 18 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από διεθνείς και έλληνες δημιουργούς που προέρχονται από τη Συλλογή Δ.Δασκαλόπουλου, καθώς και μία νέα ανάθεση, ενώ συμπληρώνεται από 20 σχέδια έργων, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης και συμβούλου της συλλογής Δημήτρη Παλαιοκρασσά.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Δωρεάς της Συλλογής Δ.Δασκαλόπουλου, και παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο σημαντικά έργα της που στη συνέχεια θα δωρηθούν σε 4 μουσεία 3 χωρών σε 2 ηπείρους (ΕΜΣΤ, Tate, και από κοινού στα Guggenheim και MCA Chicago).

Είναι η πρώτη φορά που πολλά από τα έργα μεγάλης κλίμακας της Συλλογής παρουσιάζονται στην Ελλάδα, και μάλιστα συγκεντρωμένα στον ανοιχτό, ελεύθερα προσβάσιμο χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου.

Στην έκθεση Dream On παρουσιάζονται 18 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από τους καλλιτέχνες John Bock, Helen Chadwick, Abraham Cruzvillegas, Μάρθα Δημητροπούλου, Peter Fischli & David Weiss, David Hammons, Thomas Hirschhorn, Damien Hirst, Michael Landy, Μαρία Λοϊζίδου, Paul McCarthy, Annette Messager, Μάρω Μιχαλακάκου, Wangechi Mutu, Paul Pfeiffer, Matthew Ritchie, Άννα-Μαρία Σαμαρά, Αλέξανδρος Ψυχούλης. Όλα τα έργα προέρχονται από τη Συλλογή Δ.Δασκαλόπουλου και αποτελούν μέρος της Δωρεάς της προς τα μουσεία ΕΜΣΤ, Tate και κοινή δωρεά σε Guggenheim και MCA Chicago.

Dream On: Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή: 11.00 – 19.00, Σάββατο: 12.00 – 20.00. Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο neon.artsvp.co.


Διαβάστε επίσης:
Με ντοματόσουπα υπέρ του κλίματος

«Τι θα κάνεις με τη Λίντα, Βαγγέλη;»
«Σε όλο τον κόσμο το ίδιο το όνομα της πατρίδας μας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον Παρθενώνα»
εμφάνιση σχολίων