0
1
σχόλια
482
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Εναντίον του δικηγόρου, έχουν ασκηθεί δύο ποινικές διώξεις για κακουργήματα που τριών ατόμων που κατά την επίδικη περίοδο ήταν όλα ανήλικα», σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Τvxs και καταγγελίες από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κατά της Βίας

 
PRESS
14 Οκτωβρίου 2022
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Tvxs συνέβη εντός δικαστικής αίθουσας της Αθήνας. Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, «ανακρίθηκε», τόσο στο πρωτόδικο δικαστήριο όσο και στο Εφετείο, από αυτόν που κατονομάζει ως θύτη της. Ο κατηγορούμενος, ήταν κατηγορούμενος αλλά και συνήγορος υπεράσπισης του εαυτού του σε δίκη για τα αδικήματα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της πορνογραφίας ανηλίκων κατά της κ. Αρετής Π. η οποία στα 22 έκανε γνωστό με συνεντεύξεις της, ότι ο θύτης την κακοποίησε σεξουαλικά όσο ήταν ανήλικη.

«Εναντίον του δικηγόρου, έχουν ασκηθεί δύο ποινικές διώξεις για κακουργήματα που τριών ατόμων που κατά την επίδικη περίοδο ήταν όλα ανήλικα» λέει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κατά της Βίας που παρά την επιστολή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος μένει άπραγος

Ο κατηγορούμενος ως συνήγορος υπεράσπισης είχε την απεριόριστη δυνατότητα να εξευτελίζει το θύμα του                

Μάλιστα αύριο Παρασκευή, θα ξαναβρεθεί ενώπιον του στο δικαστήριο, αφού ο Δικηγορικός Σύλλογος, δεν δέχεται να παρέμβει, όπως ζητήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κατά της Βίας, το οποίο κάνει λόγο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προστατεύονται από το Διεθνές Δίκαιο.

Στην επιστολή που απέστειλε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κατά της Βίας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, με ημερομηνία 10-10-2022, σημειώνει «...εναντίον του δικηγόρου, έχουν ασκηθεί δύο ποινικές διώξεις για κακουργήματα που ανάγονται στη σφαίρα της γενετήσιας ζωής τριών ατόμων που κατά την επίδικη περίοδο ήταν όλα ανήλικα».

Είναι απορίας άξιο, πως συνεχίζει να δικηγορεί αλλά και να υπερασπίζεται τον εαυτό του, εξαναγκάζοντας τα θύματα να ακούν τις θεωρίες του σχετικά με την παιδεραστία, από τη θέση εξουσίας του δικηγόρου και όχι από τη θέση απολογίας του κατηγορουμένου.

Το tvxs δημοσιεύει απόσπασμα της επιστολή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κατά της Βίας, προς τον Δικηγορικό Σύλλογο. Στην ερώτηση του Tvxs ποια ήταν η απάντηση του Συλλόγου, η πρόεδρος του Δικτύου Κική Πετρουλάκη απαντά: «Μας είπαν πως έχει το δικαίωμα από το νόμο να εκπροσωπήσει τον εαυτό του. Κι εμείς γνωρίζουμε όμως, πως ο Δικηγορικός Σύλλογος και το Δικαστήριο έχουν το δικαίωμα να μην το επιτρέψουν»

«Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος καθόταν αποκλειστικά στα έδρανα των δικηγόρων, δίχως να υποστεί τη βάσανο του ακροατηρίου και ουδέποτε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, γεγονός το οποίο προκαλούσε τουλάχιστον σύγχυση για το πότε ομιλεί ο συνήγορος και πότε ο κατηγορούμενος, ακόμα και κατά την διάρκεια της απολογίας του. Επιπλέον όμως, αυτή η πρακτική επέτεινε την ήδη υπάρχουσα ανισορροπία ισχύος μεταξύ του θύματος και του κατηγορούμενου καθώς παρείχε στον κατηγορούμενο-συνήγορο υπεράσπισης απεριόριστη δυνατότητα να εξευτελίζει το θύμα του, τόσο κατά την διάρκεια που την εξέταζε ως μάρτυρα, όσο και κατά την διάρκεια της υπόλοιπης ακροαματικής διαδικασίας, κατά την οποία διαρκώς επιχειρούσε να παρουσιάσει το, ανήλικο κατά την επίδικη περίοδο, θύμα του ως ένα ανήθικο πλάσμα που «αποπλάνησε» τον κατά 40 χρόνια μεγαλύτερό της, δικηγόρο.

 
εμφάνιση σχολίων