0
3
σχόλια
232
λέξεις
VISUALISM
Η Sagrada Familia, το Κολοσσαίο και άλλα ορόσημα φωτίζονται με τα drones της Drift

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
3 Νοεμβρίου 2022
Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει αρχιτέκτονες και αστικό τοπίο. Το ντουέτο Ολλανδών καλλιτεχνών ξεκίνησε ένα νέο έργο όπου χρησιμοποιεί τεχνολογία drone για να φανταστεί πώς θα έμοιαζαν διάσημα ορόσημα αν είχαν ολοκληρωθεί ή αποκατασταθεί.

Το αρχαίο Κολοσσαίο στη Ρώμη και η Σαγράδα Φαμίλια του Γκαουντί στη Βαρκελώνη είναι μεταξύ αυτών που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής από τους Lonneke Gordijn και Ralph Nauta.

«Όταν κάηκε η Παναγία των Παρισίων, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε να την ξαναχτίσουμε με φως» λένε στο Artnet News. «Θέλαμε να δείξουμε πως αρχιτεκτονικά αριστουργήματα φαίνονταν στο παρελθόν. Αυτά τα ανθρώπινα επιτεύγματα, χτισμένα από γενιά σε γενιά με ξεχασμένες τέχνες, αξίζουν όλη την προσοχή και μας διδάσκουν μια υπομονή που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα να ξαναβρούμε ως κοινωνία».

Τα τελευταία δύο χρόνια, το DRIFT έχει συνεργαστεί με την ομάδα 64 πολυεπιστημόνων ειδικών του, συμπεριλαμβανομένων αυτών των Drone Stories και Nova Skystories, για να αναπτύξει εξελιγμένο λογισμικό ικανό να παράγει μια σειρά από εντυπωσιακά εναέρια γλυπτά, εγκαταστάσεις και παραστάσεις που προορίζονται να απολαύσουν σε εξωτερικούς και δημόσιους χώρους.

Το DRIFT ξεκίνησε να εργάζεται με drones για την εγκατάσταση παραστατικής τέχνης Franchise Freedom (2017), η οποία έκανε πρεμιέρα στο Art Basel στο Miami Beach πριν ταξιδέψει διεθνώς. «Ένα μεγάλο κτίριο μπορεί να αλλάξει δραματικά το τοπίο μιας πόλης».