0
1
σχόλια
227
λέξεις
VISUALISM
Καθώς οι αντιπολεμικές διαμαρτυρίες έχουν τεθεί ουσιαστικά εκτός νόμου στη Ρωσία, προσπαθούν να βρουν δημιουργικούς τρόπους ώστε να αντιταχθούν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας
 
DOCTV.GR TEAM
5 Απριλίου 2022
Ο άνδρας ποζάρει με ένα καφέ σακάκι ξαπλωμένος στο δρόμο, με το πρόσωπο στο έδαφος και τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του, σε τέσσερις τοποθεσίες γύρω από το κέντρο της Μόσχας. Σε κάποιες φωτογραφίες υπάρχει στο φόντο το Κρεμλίνο, η έδρα της κυβέρνησης.

Το έργο του Ρώσου καλλιτέχνη έχει τίτλο «#Bucha-#Moscow» και αναφέρεται σε μία από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες που τραβήχτηκε έξω από το Κίεβο, όταν Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακάλυψαν 340 πτώματα αμάχων. Η Ρωσία έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ισχυριζόμενη πως οι εικόνες είναι στημένες από τους Ουκρανούς.

Καθώς οι αντιπολεμικές διαμαρτυρίες έχουν τεθεί ουσιαστικά εκτός νόμου στη Ρωσία, ο καλλιτέχνης παραμένει άγνωστος ενώ οι ακτιβιστές σε όλη τη χώρα, προσπαθούν να βρουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας.

Η Φεμινιστική Αντιπολεμική Αντίσταση, ξεκίνησε την δράση Mariupol5000 με στόχο να τοποθετήσει 5.000 σταυρούς και ψεύτικούς τάφους σε όλη τη Ρωσία, εις μνήμην όσων σκοτώθηκαν στην πολιορκία της Μαριούπολης. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να στήσει 500 μνημεία σε 37 ρωσικές πόλεις. «Κάθε αυλή στη Ρωσία πρέπει να έχει ένα μνημείο όπως αυτό», γράφει το κίνημα σε μια ανακοίνωσή του. «Δεν μπορούμε να υπηρετούμε αυτόν τον πόλεμο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες μεθόδους διαμαρτυρίας».


Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: Το café όπου γάτες και άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά
Λιθουανία: «Πούτιν, η Χάγη σε περιμένει»

 
εμφάνιση σχολίων