0
1
σχόλια
302
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τουριστική σεζόν, υπέρκομψες καρότσες για ασθενείς, ελλείψεις γιατρών και ο ΠΟΥ φωνάζει για νέο ευρωπαϊκό lockdown λόγω Covid
 
DOCTV.GR
19 Ιουλίου 2022
Στην Ικαρία μια γυναίκα μεταφέρθηκε με καρότσα στο κέντρο υγείας διότι εν μέσω τουριστικής σεζόν, σ’ ένα νησί που χρειάζεσαι μια και μισή ώρα για να το διασχίσεις, υπήρχε μόνο ένα εφημερεύων ασθενοφόρο.

Ένας άνθρωπος πρόσφατα έχασε τη ζωή του από καρδιά στην Πάτρα επειδή το νοσοκομείο ήταν κλειστό, βλέπε δεν εφημέρευε.

Πριν μερικές μέρες ασθενής στη Βόρειο Ελλάδα έχασε πολύτιμο μόσχευμα διότι δεν υπήρχε αναισθησιολόγος και παρ΄όλο που υφυπουργός προσπάθησε να βρει, στάθηκε αδύνατον. Σήμερα σε ρεπορτάζ του real fm καταγράφηκε η γενική κατάσταση που λέει πως δεν πραγματοποιούνται τα χειρουργεία στο ΕΣΥ λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων που έχει αρχίσει να καταγράφεται ήδη από το φθινόπωρο του 2021. Εντωμεταξύ μια τεράστια λίστα αναμονής ασθενών που υποφέρουν, περίμεναν να περάσουν τα «κύματα» του covid προκειμένου να προγραμματιστούν τα ήδη αργοπορημένα χειρουργεία τους…

Εντωμεταξύ τα δημόσια νοσοκομεία αρχίζουν να ξαναφτιάχνουν πτέρυγες για Covid ενώ ο ΠΟΥ χτυπάει καμπανάκι στην Ευρώπη για τον κορωνοϊό: «Πάρτε μέτρα τώρα για να αποφύγετε σκληρότερα το φθινόπωρο. Περί τα 3 εκατομ. νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, που αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη για δράση και προώθηση της χρήσης μάσκας. «Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown», είπε ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με το σύστημα Υγείας να είναι εξαντλημένο, υποστελεχωμένο, κακοπληρωμένο και τους γιατρούς να προειδοποιούν πως η ολοκληρωτική άρση των μέτρων αλλά και η παύση της καθημερινής ενημέρωσης της εξέλιξης του Covid μέσα στην τουριστική σεζόν, τους κάνει να τρέμουν για το πώς θα αντιμετωπίσουν ένα νέο κύμα covid, δεν είναι απορίας άξιο το που οδεύει το (δεν - θέλουμε - ένα – πολυτελές) σύστημα Υγείας ή ποιος θέλει να το αποδεκατίσει.
εμφάνιση σχολίων