0
1
σχόλια
235
λέξεις
ΖΗΝ
Σπιτικό γλυκό από τη Μεσόγειο, με λίγα υλικά και πολλή αγάπη
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
21 Ιουλίου 2022
ΥΛΙΚΑ: 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη ή 5 φύλλα ζελατίνης, 1 κ. σταφύλια χωρίς σπόρους (γύρω στα 5 ½ φλ.), ½ φλ. ζάχαρη, 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος, 2 κ.σ. μέλι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αν χρησιμοποιούμε ζελατίνα σε σκόνη βάζουμε σε ένα μικρό μπολ μισό φλιτζάνι κρύο νερό και πασπαλίζουμε από πάνω τη ζελατίνη. Την αφήνουμε να απορροφήσει το νερό. Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης τη μουσκεύουμε σε ένα ρηχό πλατύ μπολ με νερό, για 5 -6 λεπτά και μετά τη στύβουμε. Βάζουμε τα σταφύλια, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πιέζοντας με ξύλινη κουτάλα ή το εργαλείο για τον πουρέ για 15 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα ή από σουρωτήρι στρωμένο με τουλουπάνι για να αφαιρέσουμε τη φλούδα των σταφυλιών, πιέζοντας με το πίσω μέρος μιας κουτάλας της σούπας –αν το υγρό είναι λίγο, προσθέτουμε μέχρι να έχουμε συνολικά 3 φλιτζάνια. Μοιράζουμε το ζελέ σε ποτήρια ή μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μέλι. Όταν το ζελέ είναι έτοιμο σερβίρουμε καλύπτοντας την επιφάνεια του μπολ με την κρέμα και γαρνίρουμε με μισά σταφύλια.


Διαβάστε επίσης: 
Καλοκαιρινό ριζότο με κολοκυθοανθούς
Δροσερή σαλάτα με κριθαράκι, γαρίδες, πιπεριές, ντοματίνια
Τραβηχτές πίτες Μάνης με 3 υλικά

 
εμφάνιση σχολίων