0
1
σχόλια
314
λέξεις
ΖΗΝ
DOCTV.GR | UNSPLASH
14 Ιουνίου 2022
Μία νέα κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων, το κοινωνικό κομμωτήριο, άνοιξε τις πύλες του, προκειμένου να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε πολίτες που ανήκουν σε κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο σχεδιασμός της δομής έγινε με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Κοινωνικών Υποθέσεων, Ελένης Ζερβουδάκη, υπό την πλήρη μέριμνα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, την χορηγία του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Οréal Hellas σε συνεργασία με εθελοντές κομμωτές και κουρείς των Χανίων.

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Δήμου Χανίων φιλοξενείται στον χώρο όπου λειτουργεί και το κοινωνικό πλυντήριο και όπως δήλωσε κατά την παρουσίαση της δομής η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη εθελοντές κομμωτές θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες κάθε Δευτέρα και μετά από κλείσιμο ραντεβού.

Ακόμα ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην δημιουργία και λειτουργία της δομής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη η λειτουργία του κοινωνικού κομμωτηρίου «έρχεται» ένα χρόνο μετά την λειτουργία του κοινωνικού πλυντηρίου, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες σε πολίτες, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

«Τα Χανιά δείχνουν συνεχώς την αλληλεγγύη τους σε πολίτες που το έχουν ανάγκη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της L’Οréal Hellas, Μαρία Κοράλη αναφέρθηκε στην δύναμη της ομορφιάς, που όπως τόνισε μεταμορφώνει ζωές.

Παράλληλα στάθηκε στη λειτουργία της δομής, χαρακτηρίζοντάς την σημαντική καθώς στηρίζεται από τον δήμο και εθελοντές κομμωτές.

«Μακάρι και άλλοι δήμοι να πάρουν το παράδειγμα του Δήμου Χανίων και να προσφέρουν σε πολίτες το δώρο της ομορφιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Στο κοινωνικό κομμωτήριο θα υπάρχουν δύο θέσεις εξυπηρέτησης για τους ωφελούμενους της δομής και όπως επεσήμανε η πρόεδρος του συλλόγου κουρέων κομμωτών Χανίων Λένα Μαρμαριτσάκη η λειτουργία του αποτελεί προϊόν συνεργασίας του δήμου,των κομμωτών και της L’Οréal.

Σύμφωνα με την ίδια, το κοινωνικό κομμωτήριο του δήμου Χανίων είναι το δεύτερο στην Ελλάδα μετά από αυτό που λειτουργεί στην Αθήνα.

Παράλληλα στάθηκε στην συμμετοχή των εθελοντών κομμωτών τονίζοντας ότι, «αναδεικνύουν την αξιοπρέπεια για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Via enallaktikos


Διαβάστε επίσης:
Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο φυτό στη Γη
Επιστήμη: Αντέστρεψαν τον χρόνο σε 53χρονη
Ηνωμένα Έθνη: Παγκόσμια συμφωνία κατά της πλαστικής ρύπανσης
εμφάνιση σχολίων