0
1
σχόλια
574
λέξεις
CULTURE
 Από τον Χ. Λακταρίδη
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ADAF.GR
18 Μαΐου 2022
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Κοτζιά για μία πενθήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Μαΐου.

Το φεστιβάλ θα είναι και φέτος υβριδικό, καθώς θα διεξαχθεί και online το φθινόπωρο του 2022, εξερευνώντας και στις δύο εκδοχές του τη θεματική FutuRetro. Για αυτή τη χρονιά, η ομάδα του ADAF επέλεξε να στραφεί στην επιστημονική φαντασία και στον ρετροφουτουρισμό, ως μέρος της επιστήμης του μέλλοντος, επιδιώκοντας να παρουσιαστεί το σήμερα μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, και το παρελθόν μέσα από τα μάτια του μέλλοντος.

Mη χάσετε!
3D Projection Mapping Show στο Δημαρχείο της Αθήνας.
– To installation Museum of the Moon προσγειώνεται στην  Αθήνα! Με διάμετρο 7 μέτρα, το έργο απαρτίζεται από φωτογραφίες σε 120 dpi από την επιφάνεια της σελήνης όπως τις έβγαλε η NASA. Ένα έργο του βρετανού καλλιτέχνη Luke Jerram, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
– Ολοήμερη Cinemateque με προβολές video art & animation, την υποκατηγορία τα Φεστιβάλ του Κόσμου και ειδικές προβολές (10.00 - 23.00).
SUPERSELFIE, μια διαδραστική εγκατάσταση του Χιλιανού Felipe Prado, που ερευνά πως δημιουργείται για ένα λεπτό “ένα κοινωνικό δίκτυο εκτός σύνδεσης”, κατά το οποίο μπορούμε να βρισκόμαστε κοντά ο ένας στον άλλον με φυσική παρουσία.
Music Doubles στο πλαίσιο του προγράμματος ADAF Music, οι καθημερινές μουσικές performance στη σκηνή του ADAF στην πλατεία Κοτζιά (20.00 - 23.00). Συμμετέχουν οι: Λένα Πλάτωνος, Μαρίνα Σάττι, Καίτη Γαρμπή, Νίκος Τουλιάτος, Someone who isn't me, Die Arkitekt, Στέλιος Γιαννουλάκης, Κάτια Πάσχου, Βαγγέλης Σερίφη - NEBMA, Konstantine Pope & Jeph Vanger και πολλοί άλλοι μουσικοί. Το Music Doubles φέρνει στη σκηνή απροσδόκητες και μοναδικές συνεργασίες μεταξύ μουσικών από διαφορετικά μουσικά είδη και χρονικές περιόδους, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο μείγμα των σύγχρονων μουσικών αναφορών της Ελλάδας.
– Η παράσταση Unsculpt της Myriam Bleau (Καναδάς) στο ADAF Stage.
Robotize it! Μια εκδήλωση για τα DIY ρομπότ.
NFT εργαστήρια. Μάθετε τα πάντα για τα NFT έργα τέχνης από τους ειδικούς.
 
To πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αποτελείται και φέτος από τις κατηγορίες: video art, διαδραστικά και οπτικοακουστικά installation, live performance, animation, έργα εικονικής, επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας (VR/AR/XR), games, digital image, web art, δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες, το παιδικό πρόγραμμα ADAF KIDS, για το πάντα ανήσυχο παιδικό κοινό και φυσικά μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες του φεστιβάλ, που μας έλειψε τα τελευταία δύο χρόνια, το ADAF MUSIC.

Όπως κάθε χρόνο, καλλιεργεί γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών και έργων με άλλα φεστιβάλ με όλο τον κόσμο, ερευνώντας και παρουσιάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις στις ψηφιακές τέχνες.

Σε ό,τι αφορά τις ζωντανές μουσικές performances, εδώ στο DOCTV.gr ξεχωρίσαμε τις μουσικές συναντήσεις Λένας Πλάτωνος και Die Arkitect και του Νίκου Τουλιάτου με τον Στέλιο Γιαννουλάκη.

Μπορείτε να βρείτε διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ την 3D εικονική περιήγηση της τελευταίας διοργάνωσης του Athens Digital Arts Festival με θέμα Tāctus και να απολαύστε ξανά ή ανακαλύψτε την εμπειρία όλων των έργων της 17ης διοργάνωσης, που διερευνούν την έννοια της ανθρώπινης επαφής και τον επαναπροσδιορισμό της.

Το 18ο Athens Digital Arts Festival θα εκτείνεται τόσο στον αστικό ιστό (με υπαίθριες συναυλίες και έργα), όσο και με την κεντρική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα notoshome. Βιτρίνα του θα φιλοξενήσει τώρα και ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα της έκθεσης, καλώντας το κοινό να συμμετάσχει ενεργά.

 
Info: 18o Athens Digital Arts Festival. 25 έως 29 Μαΐου. Στο πρώην notoshome στην Πλατεία Κοτζιά και online το επόμενο Φθινόπωρο. Ωρες Λειτουργίας Έκθεσης 10:00 – 23:00. Ωρες Λειτουργίας ADAF Stage 20:00 – 24:00
 Πηγή: adaf.gr
 
εμφάνιση σχολίων