0
2
σχόλια
437
λέξεις
CULTURE
Ο Βραζιλιάνος Bruno Beltrão και η ομάδα του αντιδρούν στην ακροδεξιά βαρβαρότητα του Μπολσονάρο χορεύοντας. Γιατί σ΄έναν βίαιο κόσμο, μόνο όταν μένεις ακίνητος μπορείς να χάσεις
 
ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ | ΦΩΤΟ: ONASSIS CULTURE
12 Απριλίου 2022
Διαφθορά, καταστολή, αντίσταση, βία. Ο πολιτικός κύκλος μιας μπανανοδημοκρατίας συνεχίζει να κάνει άσχημη τη ζωή σε μια από τις πιο όμορφες, φωτεινές και πολύχρωμες χώρες της Γης. Η ομάδα χορού Grupo de Rua που ίδρυσε ο Bruno Beltrão όταν ήταν μόλις 16 ετών, προσπαθεί να αναλύσει την καθημερινότητας της βίας και να αντιδράσει με την κίνησή της, γιατί μόνο όταν μένεις ακίνητος χάνεις.

Ο βραζιλιάνος χορογράφος που τοποθετεί το hip hop στις μεγάλες σκηνές του πλανήτη έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 29 και 30 Απριλίου.

Είναι και η πρώτη φορά που θα δούμε έναν τόσο καταξιωμένο και πρωτοπόρο χορογράφο της σκηνής του hip hop στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation «αποδεικνύει πως μπορεί να επανεκκινήσει τον κόσμο και τη γλώσσα του hip hop με κάθε δημιουργία του». «Η χορευτική δεξιοτεχνία των έργων του είναι ικανή να τον χαρακτηρίσουν ως William Forsythe του είδους».


Μαθαίνουμε trivia για τον Βραζιλιάνο χορογράφο: Έχει βραβευτεί δύο φορές από τον κορυφαίο θεσμό χορού της Νέας Υόρκης, τα Bessie Awards: για το έργο “Η3” (2010), και το “Inoah” (2020).

H διαδρομή του Bruno Beltrão στον χορό ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών. Έφηβος, άρχισε να ακολουθεί τους φίλους του σε ένα χορευτικό κλαμπ όπου βασίλευε η μουσική του MC Hammer και του Sir Mix-a-Lot. Μαζί με τον Rodrigo Bernardi εντρύφησαν στο χιπ χοπ και ξεκίνησαν να παραδίδουν μαθήματα σε συνομηλίκους τους. Το 1996, ίδρυσαν την ομάδα Grupo de Rua, όταν ο Bruno Beltrão ήταν 16 ετών..

Το 2000 ξεκίνησε να φοιτά στην Ακαδημία Χορού του Ρίο ντε Τζανέιρο. Παράλληλα, σπούδαζε Ιστορία της Τέχνης και Φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο. Έναν χρόνο αργότερα, έκανε το επίσημο χορευτικό του ντεμπούτο με το “From Popping to Pop”, σε τοπικό φεστιβάλ της Κοπακαμπάνα. Αυτή η παράσταση σηματοδότησε επίσης μια καμπή στην καριέρα ενός χορογράφου που άρχισε να αναπτύσσει ένα προσωπικό όραμα για τον χορό που επιτελούσε. Το 2001 δημιούργησε το έργο “Me and my choreographer in 63” με τον χορευτή Eduardo Hermanson. Στο τέλος του ίδιου έτους ο Beltrão ανέλαβε τη διεύθυνσή του το Grupo de Rua. Από τότε έχει χορογραφήσει τα έργα "Too Legit to Quit" (2002), "Telesquat" (2003), "H2" (2005), "H3" (2008), "CRACKZ" (2013) και "Inoah" (2017).

 
BRUNO BELTRÃO / GRUPO DE RUA - NEW CREATION: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Παραστάσεις: 29 & 30.04.2022, Κεντρική Σκηνή. Εισιτήρια: 5 €, 7 €, 18 €, 25 €, 36 €

 
Διαβάστε επίσης:
10 trivia και μια παράσταση για τον σημαντικό Γιάννη Χρήστου
Έρχεται το διεθνές Once to be realized σε σκηνοθεσία Μαρμαρινού
Weather Engines: Ένα πολυμορφικό project για το περιβάλλον


 
εμφάνιση σχολίων