0
1
σχόλια
273
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Μια διεθνής παραγωγή με έργα του Γιάννη Χρήστου σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού: Η μουσική δράση ξεκινάει από το Πάντειο, περνά από την υπόγεια διάβαση της Συγγρού και καταλήγει στην Κεντρική σκηνή της Στέγης…
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ONASSIS CULTURE
4 Απριλίου 2022
H διεθνής συμπαραγωγή της Στέγης έχει ήδη παρουσιαστεί στην Μπιενάλε Μονάχου και τη Γερμανική Όπερα του Βερολίνου και κάνει τώρα πρεμιέρα στην Ελλάδα. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και έξι συνθέτες του σύγχρονου μουσικού θεάτρου συναντιούνται με τα μη ταξινομημένα αρχεία έργων του σημαντικού Γιάννη Χρήστου σε μια παράσταση που μοιάζει με αρχαίο δράμα αλλά και με κοινωνικό γλυπτό (από τις 15 έως τις 17 Απριλίου).

Διεθνώς αναγνωρισμένος και ως Jani Christou, o Γιάννης Χρήστου θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικούς της πρωτοπορίας του 20ου αιώνα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, δημιούργησε σχεδόν 130 προσχέδια για συνθέσεις που θα ολοκλήρωνε αργότερα. Κατάφερε να επεξεργαστεί μόνο μερικά από αυτά πριν από τον πρόωρο θάνατό του σε τροχαίο δυστύχημα, το 1970, στα 44α γενέθλιά του. Τα περισσότερα από εκείνα τα οραματιστικά προσχέδια δεν υλοποιήθηκαν ποτέ μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια από τον θάνατό του και μόλις τώρα θα αποτελέσουν τη βάση ενός νέου, μουσικού θεατρικού έργου.

Μαζί με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό, έξι συνθέτες, από τους πιο διακεκριμένους δημιουργούς του σύγχρονου μουσικού θεάτρου, θα αναμετρηθούν με τα σχέδια του Χρήστου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης στο Once to be realized. Μαζί με τους Beat Furrer, Barblina Meierhans, Olga Neuwirth, Younghi Pagh-Paan, Samir Odeh-Tamimi και Christian Wolff.


Once to be realized, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μουσική εντός και εκτός Στέγης. Εισιτήρια: 18 € - 5 €

 
Διαβάστε επίσης:
Borderline Fest: 3 ημέρες σε 4 σημεία της Αθήνας
Online: O Jeff Mills στην Δήλο
Online: Δείτε το Borderline Festival 10
εμφάνιση σχολίων