0
1
σχόλια
191
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η κυβέρνηση σοσιαλιστών και Αριστεράς ήρθε αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κίνημα κοινωνικής δυσαρέσκειας από τότε που ανέλαβε…
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
29 Μαρτίου 2022
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σχέδιο άμεσης βοήθειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ύψους 16 δις ευρώ. Το σχέδιο θα ισχύει ως τις 30 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει επιδότηση καυσίμων και 10 δις σε δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου.

Ο Σάντσεθ είναι αντιμέτωπος με ένα πρωτοφανές κίνημα κοινωνικής δυσαρέσκειας και είχε ανακοινώσει ήδη από τις 2 Μαρτίου ένα σχέδιο εθνικής βοήθειας. Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου στις 24 και 25 Μαρτίου, ο Ισπανός πρωθυπουργός ζήτησε και πήρε πράσινο φως για μέτρα σχετικά με την ενέργεια από τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Η ΕΕ έδωσε ειδική άδεια στην Ισπανία και την Πορτογαλία να μειώσουν την τιμή του αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι δύο χώρες έχουν λίγες διασυνδέσεις με άλλα μέρη του δικτύου της Ευρώπης.

«Δεν θα επιτρέψουμε στον πόλεμο να σταματήσει την ανάπτυξή μας. Έχουμε ένα φιλόδοξο σχέδια για να προστατεύσουμε τους πλέον ευάλωτους τομείς, να κατανείμουμε με δίκαιο τρόπο τα αποτελέσματα της κρίσης και του πολέμου και να συνεχίσουμε την πορεία της ανάπτυξης που ξεκινήσαμε πριν από μήνες»
 
εμφάνιση σχολίων