0
1
σχόλια
337
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τρεισήμισι χρόνια κι ούτε μισή λέξη, για τ@ν Ζακ/ Zackie
 
Μαρία Λουκά
16 Μαρτίου 2022
Στη χθεσινή δικάσιμο για τη δολοφονία του Ζακ, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αναγνωστέων, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο γιος του κοσμηματοπώλη, ενός εκ των κατηγορουμένων.

Υπάρχουν πολλά σημεία με εξόφθαλμες αντιφάσεις και ψεύδη (όπως το ότι σ’ αυτό που οι ίδιοι επιμένουν να αποκαλούν «κλοπή», δε γνωρίζουν αν εκλάπη κάτι γιατί ένα ολόκληρο κοσμηματοπωλείο δεν διέθετε καταγραφή των εμπορευμάτων του – που διαθέτουν μέχρι και τα περίπτερα). Επισημάνθηκαν από την Πολιτική Αγωγή και καταγράφηκαν αναλυτικά από το Παρατηρητήριο.

Θα σταθώ μόνο στο εξής: Ένας νέος άνθρωπος, ένας γιος, κατέθετε έχοντας ακριβώς πίσω του έναν πατέρα που έχει δολοφονηθεί άγρια σε κοινή θέα ο γιος του και έχει αναγκαστεί να αναβιώνει αυτό το σοκ ξανά και ξανά, τον κύριο Θύμιο, τον πατέρα του Ζακ. Όση ώρα, λοιπόν, κατέθετε επανέλαβε τη λέξη «κατάστημα» σε όλες τις δυνατές πτώσεις.

Εκεί συνόψισε το κεντρικότερο διακύβευμα αυτής της υπόθεσης, εξιστορώντας πόσο αναστατώθηκε ο πατέρας του από την ύπαρξη ενός ανθρώπου μέσα στο κατάστημα, πόσο φοβήθηκε μην πάθει κάτι το κατάστημα, πόσο ταράχτηκε μετά επειδή είχαν προκληθεί ζημιές στο κατάστημα και πόσο γενικά έχει υποφέρει η οικογένεια του που δεν λειτουργεί το κατάστημα.

Δε βρήκε, όμως, ούτε μισή λέξη λύπης ή συμπόνιας να απευθύνει για τον άνθρωπο που δολοφονήθηκε εκεί και για την οικογένεια του που τον θρηνεί. Τρεισήμισι χρόνια κι ούτε μισή λέξη.

Στις πορείες για τη δολοφονία της Zackie φωνάζαμε ένα σύνθημα «Σ’ αυτή την κοινωνία την ομοφοβική/ μια τζαμαρία κοστίζει μια ζωή». Θέλω να σου πω ότι σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου αυτή την αντίστιξη την είδαμε μπροστά μας με σάρκα και οστά. Κι είναι απίστευτα θλιβερή η διαπίστωση της αξιολογικής κλίμακας που ταξινομεί ως σπουδαιότερη τη τζαμαρία από τη ζωή.

Η επόμενη δικάσιμος είναι στις 22 Μάρτη. Η ώρα των απολογιών των κατηγορουμένων, από τις πιο δύσκολες ώρες για την οικογένεια και τους οικείους του θύματος. Γι’ αυτό χρειάζεται μαζική παρουσία. Για να στηρίξουμε η μια την άλλην και ο ένας τον άλλον.


Από την Μαρία Λουκά

 
Διαβάστε επίσης: Ζακ: «Στη βία απάντα με αγάπη»
εμφάνιση σχολίων