0
1
σχόλια
162
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
 DOCTV.GR
14 Μαρτίου 2022
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις διαθέτουν αποθέματα που απέκτησαν από τα επιδόματα στην πανδημία κι έτσι μπορούν τώρα να αντέξουν την ακρίβεια.

«Η κυβέρνηση έδωσε από τα μεγαλύτερα ποσά κατά της πανδημίας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αυτό αντανακλάται ως ένα βαθμό στο γεγονός ότι σημαντικός αριθμός νοικοκυριών επιχειρήσεων και το κράτος, έχουν σημαντικά αποθεματικά για να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό γεγονός όπως αυτό».

«Οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημασία έχει πόσο θα κρατήσει ο πληθωρισμός ψηλά».

Σχετικά με το ενεργειακό, δήλωσε πως η Ελλάδα έχει μια μέση εξάρτηση και όχι μεγάλη από τις εισαγωγές καυσίμων από τη Ρωσία και πως μια κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας, λόγω κυρώσεων, δεν θα τραντάξει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν θα υπάρξει ύφεση στην οικονομία της Ευρωζώνης, είπε.
 
εμφάνιση σχολίων