0
1
σχόλια
179
λέξεις
210
Με 130 εκατ. ευρώ επένδυση το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, κατοικίες και προορισμούς ψυχαγωγίας και ευεξίας αλλάζει εποχή
 
DOCTV.GR
11 Ιανουαρίου 2022
Απρίλιος του 1963. Το Hilton της Αθήνας ανοίγει τις πόρτες του. Εξελίσσεται γρήγορα σε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ενώ γίνεται και αρχιτεκτονικό σύμβολο.

«Συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι είναι το ωραιότερο Hilton του κόσμου» λέει για ο Hilton της Αθήνας ο Κόνραντ Χίλτον στα εγκαίνια. Και καθώς περνούν τα χρόνια, το ξενοδοχείο εξελίσσεται και «ντύνεται» με έργα σημαντικών ελλήνων ζωγράφων. Οι θησαυροί του Γιώργου Ζογγολόπουλου, της Χρύσας, του Γιώργου Λάππα, της Αφροδίτης Λίττη, των Παύλου και Θεόδωρου Στάμου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του.

Ο Γιάννης Μόραλης άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην πρόσοψη του ξενοδοχείου με μια χαρακτηριστική τοιχογραφία.

Από τις 31 Ιανουαρίου και για δύο χρόνια το Hilton κλείνει. Στη θέση του θα δημιουργηθεί «ένας πολυδιάστατος προορισμός με νέες χρήσεις», βλέπε ένα νέο ξενοχοδείο με το όνομα του ιδρυτή της αλυσίδας Conrad Hilton. Το rebranding του ξενοδοχείου Conrad περιλαμβάνει 50 πολυτελείς κατοικίες, χώρους εστίασης, ευεξίας και διασκέδασης στο ρετιρέ του ξενοχοδείου που αποτελεί και τοπόσημο της Αθήνας.

 
εμφάνιση σχολίων