0
1
σχόλια
468
λέξεις
210
Docs in Exile Film Festival, με ελεύθερη είσοδο, στην καρδιά της πόλης από τις 15 έως τις 19 Δεκεμβρίου. Από τον Χ. Λακταρίδη
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΗΠΟ
 
14 Δεκεμβρίου 2021
Το Docs in Exile Film Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά στη μεγάλη οθόνη του Exile Room, με μια επιλογή από μεγάλου και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, στην πλειοψηφία τους σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Η είσοδος, όπως πάντα, είναι ελεύθερη. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
19:00 Short Docs I - Μια πρώτη επιλογή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

21:00 Σχεδόν Παράδεισος (Some Kind of Heaven) του Λανς Οπενχαϊμ. ΗΠΑ 2020.

Πίσω από τις πύλες μιας "παραμυθένιας" κοινότητας συνταξιούχων στην Φλόριντα των ΗΠΑ, τέσσερις ηλικιωμένοι κάτοικοί της, αναζητούν παρηγοριά και νόημα στην ύπαρξή τους. 

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
19:00 Μαβιά Θάλασσα (Purple Sea) των Αμέλ Αλζακούτ & Χαλέντ Αμπντουλγουαχέντ. Γερμανία 2020. Ντοκιμαντέρ φτιαγμένο από εικόνες που τράβηξε η Σύρια καλλιτέχνης, Αμέλ Αλζακούτ όταν το σκάφος που την μετέφερε στην Ευρώπη, βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου, αποτελεί μια συγκλονιστική μαρτυρία για τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα στα αφιλόξενα για τους πρόσφυγες, νερά του Αιγαίου.

21:00 Ένα Θέρετρο για Όλους (All-In) του Βολκάν Ιτσέ. Βέλγιο 2021. Στην αρχή μιας νέας καλοκαιρινής σεζόν, ο Ισμαήλ και ο Χακάν ετοιμάζονται για τη νέα τους δουλειά σε ένα γιγαντιαίο, all-inclusive ξενοδοχείο στην Τουρκική Ριβιέρα. Η αρχική ευγένεια μετατρέπεται σταδιακά σε αδιαφορία, καθώς οι δύο νέοι μυούνται στην ψυχρή λογική του δυτικότροπου τουριστικού προϊόντος. Το ντοκιμαντέρ εξερευνά την απώλεια της ααθοώτητας στο φόντο ενός ευρωπαϊκού ονείρου που ξεθωριάζει.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
19:00 Ξύπνημα στον Άρη (Wake Up on Mars) της Ντέα Τζινόφτσι. Ελβετία, Γαλλία 2020. Δυο έφηβες αδελφές Κοσοβαρικής καταγωγής, βρίσκονται σε κατάσταση "φυτού", στο μικρό νέο τους σπίτι στην φιλόξενη Σουηδία. Η αιτία της μυστηριώδους ασθένειάς τους που ονομάζεται "Σύνδρομο Παραίτησης", είναι συνυφασμένη με το προσωπικό τους, προσφυγικό, ψυχολογικό τραύμα.

21:00 Άνοδος (Ascension) της Τζέσικα Κίνγκντον. Κίνα 2021.

Κινηματογραφική εξερεύνηση του "Κινέζικου Ονείρου", που δίνει προτεραιότητα στην παραγωγικότητα και την καινοτομία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
19:00 Δαμάζοντας τον Κήπο (Taming the Garden) της Σαλομέ Γιασί. Ελβετία, Ολλανδία, Γεωργία, Γερμανία 2021.

Το υποψήφιο για Καλύτερο Ευρωπαϊκό Ντοκιμαντέρ, παρακολουθεί την - με οποιαδήποτε προϋπόθεση - μεταφορά δέντρων από την άγρια φύση, στον κήπο ενός πρώην πρωθυπουργού και  νυν εκατομμυριούχου στην Γεωργία της Μαύρης Θάλασσας.

21:00 Οι Μάγισσες της Ανατολής (The Witches of the Orient) του Ζυλιέν Φαρώ. Γαλλία 2021.

Η ιστορία της ολυμπιακής, γιαπωνέζικης, γυναικείας ομάδας βόλεϊ, 'Οι Μάγισσες της Ανατολής' του 1964.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
19:00 Short Docs II - Μια δεύτερη επιλογή από ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

21:00 Η Ζωή της Ιβάνα (Life of Ivanna) του Ρενάτο Μπαρόϊο Σεράνο. Ρωσία, Νορβηγία, Φινλανδία, Εσθονία 2021.

Ένα ντοκιμαντέρ για τον τρόπο που η κλιματική αλλαγή, επηρεάζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, των αυτόχθονων κατοίκων της Αρκτικής Σιβηρίας, 


Info: Docs in Exile Film Festival. Στο Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος Όροφος). 15 με 19 Δεκεμβρίου. Ελεύθερη Είσοδος. Χωρητικότητα Περιορισμένη. Covid Free χώρος. Τηλ: 210 3223 395. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα και τις ενότητες του Φεστιβάλ εδώ

 
εμφάνιση σχολίων