0
1
σχόλια
196
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ένα «τείχος» ανεμογεννητριών μήκους δεκάδων χιλιομέτρων στην παρθένα χερσόνησο του Μαλέα, μια περιοχή πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα…
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
24 Νοεμβρίου 2021
33 μονάδες τεραστίων διαστάσεων σε μια παρθένα περιοχή θέλει να εγκαταστήσει η «Ελλάκτωρ». Οι ανεμογεννήτριες θα έχουν ύψος πάνω από 150 μέτρα, σε μια έκταση 5.400 στρεμμάτων. Η τοπική κοινωνία αντιδρά και καταγγέλει κόλπα για ευκολότερη εξασφάλιση αδειοδοτήσεων.

Χωρίς να μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες η επέμβαση σχεδιάζεται να γίνει σ΄έναν τόπο σημαντικό περιβαλλοντικά, τουριστικά αλλά και πολιτιστικά.

Η εγκατάσταση τριών γιγαντιαίων αιολικών σταθμών θα αλλάξει τον χαρακτήρα του Δήμου Μονεμβασίας και θα υποβαθμίσει το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης της Δημοτικής Ενότητας Βοιών.

Θα έχει μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην μυθική Χερσόνησο του Μαλέα, καθώς θα δημιουργήσει μια αποικία ανεμογεννητριών δεκάδων χιλιομέτρων σε μια περιοχή πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα που αποτελεί μεταναστευτικό δρόμο πτηνών, όπως υποστηρίζουν 15 περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Στο ακρωτήριο απαντώνται σπάνια ενδημικά φυτά της Ελλάδας, όπως το nepeta scordotis, linaria hellenica και άλλα. Στο ακρωτήρι ζουν επίσης τσακάλια και σε άλλες απόμερες περιοχές έχουν καταγραφεί μεσογειακές φώκιες.

Στην περιοχή που λέγεται και Μικρό άγιος όρος υπάρχουν σπουδαία σπήλαια, ναοί και εύθραυστες οικολογικά περιοχές. Αυτή τη στιγμή στον Δήμο Μονεμβασίας ζητάνε άδεια παραγωγής συνολικά 19 αιολικοί σταθμοί με πάνω από 170 ανεμογεννήτριες…


 
εμφάνιση σχολίων