1
1
σχόλια
462
λέξεις
CULTURE
The Sea between My Soul: το μιούζικαλ του Raed Yassin είναι μια παραγωγή της Στέγης
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ | ΦΩΤΟ: ONASSIS CULTURE
4 Νοεμβρίου 2021
The Sea between My Soul. Ποιος είναι πιο κατάλληλος να μιλήσει για τον θάνατο, αν όχι κάποιος που έχει ήδη πεθάνει; Τι ιστορίες μπορούν να μας πουν τα ζώα της Μεσογείου που δεν είναι πια εδώ αλλά και τι μπορούν να μας διδάξουν για τον εαυτό μας; Ζώα που ταριχεύθηκαν μετά από τον φυσικό θάνατό τους, γίνονται πρωταγωνιστές σε ένα ροκ μιούζικαλ γεμάτο μαύρο χιούμορ και παραλογισμό. Με την απόκοσμη παρουσία τους να ζωντανεύει ξανά για λίγο, μας καλούν να στοχαστούμε πάνω στο «εδώ και τώρα». Ο Alan Bishop υπογράφει τη μουσική και τους στίχους και ο Raed Yassin σκηνοθετεί, μετά από ανάθεση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

 «Σαν να έχουν αναστηθεί από ένα άγνωστο παρελθόν, αυτά τα ζώα εξιστορούν το μοιραίο ταξίδι τους μιλώντας από μια διάσταση πέρα από αυτήν που ξέρουμε»  

Το έργο αποτελεί έναν νοσηρό στοχασμό πάνω στην πολυετή ιστορία θανάτων στη Μεσόγειο Θάλασσα. Τα ταριχευμένα ζώα, που εμφανίζονται να τραγουδούν επί σκηνής εμψυχωμένα από τη φωνή του Alan Bishop, δρουν ως μάρτυρες του θανάτου τους, ως ενσαρκώσεις του ίδιου του θανάτου και ως αφηγητές της αδιάκοπα βίαιης πραγματικότητας.

 Διαβάστε επίσης:
Νοέμβριος στη Στέγη
4 διεθνείς παραστάσεις στη Στέγη


«Όπως ακριβώς τα ζώα έχουν απωθηθεί από το κάδρο μας στη σύγχρονη εποχή, το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο τον θάνατο. Μας προκαλεί δυσφορία να βλέπουμε κατάματα τον θάνατο, παρότι ο άνθρωπος είναι αυτός που ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο. Όλο και περισσότερο αποκρύπτεται από εμάς η όψη του θανάτου, καθώς αποφεύγουμε με κάθε δυνατό τρόπο να τον αντικρίσουμε. Όσο ενοχλητικό κι αν είναι, τα συγκεκριμένα ζώα ενσωματώνουν μια αληθινή αναπαράσταση του θανάτου, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Προκειμένου να αφηγηθεί κανείς μια ιστορία για τον θάνατο, δεν υπάρχει καλύτερος αφηγητής από τους ίδιους τους αποθανόντες. Σαν να έχουν αναστηθεί από ένα άγνωστο παρελθόν, αυτά τα ζώα εξιστορούν το μοιραίο ταξίδι τους μιλώντας από μια διάσταση πέρα από αυτήν που ξέρουμε. Απομακρυσμένα από το φυσικό ενδιαίτημά τους και εκτοπισμένα σε ένα αστικό τοπίο, κάπου κοντά στη θάλασσα, η εμφάνισή τους κατ’ αυτό τον τρόπο προφητεύει τρόπον τινά την τρέχουσα σκοτεινή στιγμή των καιρών μας» αναφέρει ο Yassin στο σκηνοθετικό του σημείωμα.

Διαβάστε επίσης: ΓΚΑΛΕΡΙ: Τα κλασσικά εικονογραφημένα του Gustav Mützel

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη & Σκηνοθεσία: Raed Yassin
Μουσική & Στίχοι: Alan Bishop
Σκηνικά: Hussein Baydoun
Σχεδιασμός Φωτισμών: Charlie Astrom
Μετάφραση στίχων: Λένια Ζαφειροπούλου
Σχεδιασμός Παραγωγής: Κωνσταντίνος Σακκάς
Τεχνική Επίβλεψη: Βασίλης Σάλτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Raisa Hagiu
Βοηθός Εκτέλεσης Παραγωγής: Αγγέλικα Σταυροπούλου
Τρισδιάστατα Μοντέλα & Κατασκευή Κτιρίων: Γιώργος Λουκρέζης
Κατασκευή & Εγκατάσταση Σκηνικών: Παναγιώτης Λαζαρίδης
Ηλεκτρολογικός Εξοπλισμός & Εγκατάσταση Φωτιστικών: Νίκος Παπαθανάσης
Διεύθυνση Παραγωγής: Delta Pi
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση


Info: The Sea Between My Soul, , Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.


Διαβάστε επίσης: ΓΚΑΛΕΡΙ: Τα κλασσικά εικονογραφημένα του Gustav Mützel


The Sea between My Soul (Η θάλασσα ανάμεσα στην ψυχή μου) , 19-11 – 21 Νοεμβρίου 2021, 5 — 8 €
 
εμφάνιση σχολίων