0
4
σχόλια
165
λέξεις
VISUALISM
Ο ζωγράφος που απαθανάτισε την πανίδα σε κάθε μήκος και πλάτος της γης
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
13 Μαρτίου 2020
Οι ζωγραφιές του «ζωντανεύουν» μπροστά μας από τους ορνιθόρυγχους της Αυστραλίας μέχρι τους ελέφαντες της Αφρικής, τις αρκούδες της ανταρκτικής και τα πτηνά της Μεσογείου.

Ο Gustav Ludwig Heinrich Mützel (1839 - 1893) ήταν Γερμανός καλλιτέχνης, γνωστός για τις ζωγραφιές των θηλαστικών και των πτηνών που δημιούργησε για τις εικονογραφήσεις σε μερικές από τις σημαντικότερες εγκυκλοπαίδειες της εποχής του (όπως για το The Royal Natural History του Richard Lydekker και για το Thierleben του A. E. Brehm's Thierleben).

Ήταν γιος του ζωγράφου Heinrich Mützel ενώ όταν άρχισε να σπουδάζει στην Ακαδημία Τέχνης έγινε μαθητής του Βερολινέζου ζωγράφου Eduard Daege. Αγαπούσε τη φύση και τη φωτογραφία, ενώ ασχολήθηκε συστηματικά και με τα δυο.

Μετά τον γαλλογερμανικό πόλεμο άρχισε να εικονογραφεί μερικές από τις σημαντικότερες εγκυκλοπαίδειες της εποχής. Δημιούργησε μεγάλο αριθμό εικονογραφήσεων για τη Γερμανική Ορνιθολογική Εταιρία και έγινε μέλος στην Γερμανική Εταιρεία Ανθρωπολογίας, Εθνολογίας και Προϊστορίας.