0
1
σχόλια
212
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Εν μέσω πανδημίας, Μεγάλου Περίπατου και σαρδελοποιημένων ΜΜΕ
 
DOCTV.GR| UNSPLASH
18 Οκτωβρίου 2021
Η πρωτοφανής κίνηση στο κέντρο της Αθήνας που θυμίζει άλλες εποχές οφείλεται στον Μεγάλο Περίπατο αλλά και στην χρήση των ΙΧ την ώρα που οι πολίτες δικαιολογημένα δεν θέλουν εν μέσω πανδημίας να παίρνουν τα σαρδελοποιημένα ΜΜΜ.

Κι όμως ο δακτύλιος θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά από τις 25 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ενώ θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μόνο τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά και τα  Εuro 6 οχήματα.

Ο Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε διεύρυνση του δακτυλίου και μείωση άνω του 50% στις άδειες που θα δοθούν. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται δυο εναλλακτικά σενάρια για την επιβολή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
– Το ένα πρώτο αφορά στην κατάργηση του δακτυλίου και στην επιλογή να κινούνται τα οχήματα αντί με μονά-ζυγά με πληρωμή ενός νέου τέλους το ποσό του οποίου θα εξαρτάται από την τεχνολογία των οχημάτων.

– Το δεύτερο που θεωρείται και το πιο σκληρό μέτρο είναι να επιβληθούν διόδια μόνο για τα ρυπογόνα οχήματα, τα οποία δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν με το σύστημα μονά, ζυγά αλλά μόνο με την πληρωμή τέλους.


Διαβάστε επίσης: Άφησαν το ελάφι τρεις μέρες αβοήθητο: «Όταν θέλουμε θα σας στείλουμε email»

 
εμφάνιση σχολίων