0
1
σχόλια
227
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Από τον Βασίλη Σωτηρόπουλο
 
DOCTV.GR
24 Σεπτεμβρίου 2021
Είσαι υπουργός και βουλευτής, τί κάνεις για τις γυναικοκτονίες; Τις καταγγέλλεις με αναρτήσεις στο Facebook. Αυτά δηλαδή που κάνει κάθε πολίτης χωρίς να μετέχει στο νομοθετικό σώμα.
 
Τί μπορείς να κάνεις; Να ζητήσεις με νομοθετική πρόταση να προστεθεί το «φύλο» ως επιβαρυντική περίσταση σε κάθε περίπτωση ποινικού αδικήματος που το θύμα επιλέγεται από τον δράστη για την συγκεκριμένη ιδιότητα του, στο άρθρο 82Α του Ποινικού Κώδικα (έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).
 
Αφού η ανθρωποκτονία με δόλο τιμωρείται ούτως ή άλλως με ισόβια, τι θα αλλάξει; Το 299ΠΚ ορίζει ισόβια «ή κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών». Αν προστεθεί η επιβαρυντική περίσταση λόγω φύλου δεν θα ισχύει το «ή». Επίσης το 82Α αφορά όλα τα εγκλήματα κι όχι μόνο την ανθρωποκτονία.
 
Τελειώνετε, ασκείτε την νομοθετική εξουσία. Αναρτήσεις στο Facebook κάνουμε κι εμείς, οι ανίδεοι και απλοί πολίτες που δεν έχουμε ειδικές γνώσεις όπως οι απόφοιτοι του Harvard.
 
 
Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι δικηγόρος, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο, του ίδιου Πανεπιστημίου. Υπήρξε συνήγορος πολιτών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε υποθέσεις παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων. Διετέλεσε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Πλειάδες”), συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Αττικής. Via Βασίλης Σωτηρόπουλος


Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία: ο όρος που ενοχλεί
 
εμφάνιση σχολίων