0
1
σχόλια
239
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η κυβέρνηση δίνει επιδότηση 4,3 εκατ. στον υπέρ-πλούσιο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ώστε να μετατρέψει τον Σκορπιό σε θέρετρο για τους υπερ-πλούσιους του πλανήτη
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ | ΦΩΤΟ: WIKI COMMONS
14 Σεπτεμβρίου 2021
Επιχορήγηση 4,3 εκατ. από την ελληνική κυβέρνηση για τον Σκορπιό και την ανάπλασή του, παίρνει ο Ρώσος μεγιστάνας επενδυτής Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος αγόρασε το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση το 2013 στο όνομα της κόρης του, και στη συνέχεια σχεδίασε τη δημιουργία του πολυτελούς τουριστικού καταλύματος για τους υπερ-πλούσιους του πλανήτη.

Ο Ριμπολόβλεφ είναι ο 391ος πιο πλούσιος άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, με περιουσία που σύμφωνα με το Forbes φτάνει στα 6,7 δισ. δολάρια. Υπήρξε ιδιοκτήτης της Ρωσικής εταιρείας παραγωγής καλιούχου λιπάσματος Uralkali, είναι ιδιοκτήτης της ΑΣ Μονακό και βασικός επενδυτής της Τράπεζας Κύπρου.

 Ο Ριμπολόβλεφ είναι ο 391ος πιο πλούσιος άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, 


Τον Σκορπιό, τον αγόρασε έναντι 100 εκατ. βρετανικές λίρες, και αναμένεται να επενδύσει 165 εκατ. ευρώ για την μετατροπή του ιδιωτικού νησιού σε πολυτελές θέρετρο. Αν και ο ρώσος κροίσος μάλλον δεν έχει ανάγκη καμία επιδότηση, η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, ενέκρινε το κονδύλι των 4,3 εκατ. ευρώ, που αφορά την επιχορήγηση για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Το ξενοδοχείο πρόκειται να κοστίσει 26,6 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης στον Σκορπιό ανέρχεται σε 165 εκατ. ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη πως ο Ριμπολόβλεφ ανήκει στην ελίτ των πιο πλούσιων επιχειρηματιών του κόσμου, η ένταξη των σχεδίων του στον επενδυτικό νόμο προκαλεί τουλάχιστον απόγνωση στον μέσο Έλληνα…
 
εμφάνιση σχολίων