0
1
σχόλια
891
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Από τον Γιάννη Μυλόπουλο
 
DOCTV.GR
12 Ιουλίου 2021
Η σφοδρή υγειονομική υποτροπή εν μέσω θέρους, με τη δριμεία επιστροφή σε 2.500 διαγνωσμένα κρούσματα ημερήσια και τις ζοφερές εκτιμήσεις για διπλασιασμό τους, αποτελεί την πιο ισχυρή διαβεβαίωση της πλήρους κυβερνητικής αποτυχίας στην υπόθεση της διαχείρισης της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, ως σκληροί νεοφιλελεύθεροι που αγαπούν το κέρδος αλλά όχι και τους ανθρώπους, προέταξαν τον τουρισμό από τη δημόσια υγεία, για δεύτερο κατά σειρά καλοκαίρι, ανοίγοντας τα σύνορα βιαστικά και χωρίς αυστηρά μέτρα και πρόνοιες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο… στεγανά διατήρησαν τα σύνορα πήραμε πρόσφατα με τις αποκαλύψεις του «μεγάλου» που έδινε κατ’ εξαίρεση εντολές παράβασης των μέτρων που ο ίδιος επέβαλε, μέσω Πακιστανικών τηλεφώνων.

Οδηγούν έτσι για δεύτερο καλοκαίρι τη χώρα σε διπλή καταστροφή. Πρώτα υγειονομική, με την εισαγωγή νέων κρουσμάτων από το εξωτερικό και στη συνέχεια και οικονομική, με την κατάρρευση του τουρισμού. Αφού η καλή πορεία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ασφάλεια στον τομέα της δημόσιας υγείας. Η περσινή εμπειρία έδειξε ότι μόλις έγινε γνωστή η επανεμφάνιση της πανδημίας, οι ακυρώσεις των κρατήσεων έπεσαν σύννεφο.


O πρωθυπουργός είναι βαριά εκτεθειμένος γιατί οι σχεδιασμοί του έπεσαν έξω, προκαλώντας στη χώρα διπλή καταστροφή  

Η κυβερνητική προπαγάνδα, βέβαια, πρόλαβε να επιρρίψει τις ευθύνες στους νέους που διασκεδάζουν και κάνουν διακοπές. Ένας ισχυρισμός καταφανώς προσχηματικός, αβάσιμος και αναληθής, αφού δεν εξηγεί πως εμφανίστηκαν τα κρούσματα της επικίνδυνης μετάλλαξης Δέλτα, η οποία βεβαίως δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά μας ήρθε από την Ινδία, μέσω Ευρωπαϊκών χωρών.

O πρωθυπουργός είναι βαριά εκτεθειμένος γιατί οι σχεδιασμοί του έπεσαν έξω, προκαλώντας στη χώρα διπλή καταστροφή. Πρώτα είναι εκτεθειμένος εξ αιτίας των εκτιμήσεων που μάλιστα διατύπωσε και σε επίσημες συνεντεύξεις του, ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η χώρα θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Εκτιμήσεις που δεν έπεσαν απλώς έξω γιατί ο Μητσοτάκης δεν είχε καλές προφητικές ικανότητες. Αντίθετα, οι υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις του για την πορεία της πανδημίας ήταν κάτι σαν την αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αλλά από την ανάποδη. Γιατί ήταν αυτές που προκάλεσαν την υγειονομική υποτροπή, καθώς έγιναν αιτία χαλάρωσης των μέτρων στα σύνορα και στο εσωτερικό.

Και δεν είναι μόνο τα αεροδρόμια και οι έλεγχοι που, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, δεν ήταν επιτυχείς. Είναι και η πλήρης εγκατάλειψη κάθε περιοριστικού μέτρου στο εσωτερικό, αλλά και οι παλινωδίες με τις μάσκες που διευκόλυναν τη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας εν μέσω Ιουλίου.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός είναι βαριά εκτεθειμένος για τη σημερινή κατάσταση έχει να κάνει με τον σχεδιασμό των εμβολιασμών και τις υπεραισιόδοξες και εντέλει ανεδαφικές εκτιμήσεις της κυβέρνησής του για απόκτηση τείχους ανοσίας στις αρχές Ιουλίου. Και δεν είναι μόνο η αποτυχημένη συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού στο BBC, όπου επέμενε ανοήτως για την επιτυχία του εμβολιαστικού σχεδιασμού της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία αμφισβητούσε και ορθώς ο Βρετανός δημοσιογράφος, υπονοώντας ότι ο υπουργός προσπαθούσε να παραπλανήσει τους Βρετανούς.


Η αλήθεια είναι ότι αν υπάρχει ένα πραγματικός υγειονομικός σαμποτέρ στη χώρα, αυτός δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό  

Είναι και οι εκτιμήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού σε δημόσιες δηλώσεις του ότι τον Ιούλιο θα είχε επιτευχθεί ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού. Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και ούτε το 50% δεν έχει ακόμη καλυφθεί με διπλή δόση. Εξ ου και ο κυβερνητικός πανικός με την αποτυχημένη απόπειρα εξαγοράς των νέων με 150 Ευρώ και στη συνέχεια την ακόμη πιο απονενοημένη προσπάθεια εκφοβισμού και εκβιασμού.

Τόσος είναι ο πανικός στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που ώθησε τον πρωθυπουργό να επιρρίψει την ευθύνη για τον εμβολιαστικό δισταγμό που χαρακτηρίζει σήμερα όσους αποφεύγουν να εμβολιαστούν στον συνήθη ύποπτο, κατηγορώντας δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ για υγειονομικό σαμποτάζ. Ξεχνώντας τις παλινωδίες της κυβέρνησής του στην περίπτωση των εμβολίων της Astra Zeneca, που είχαν σοβαρό κόστος για την αξιοπιστία των εμβολιασμών.

Η αλήθεια είναι ότι αν υπάρχει ένα πραγματικός υγειονομικός σαμποτέρ στη χώρα, αυτός δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Που πρώτα αρνήθηκε να ενισχύσει τη δημόσια υγεία, αποδυναμώνοντας την υγειονομική θωράκιση των πολιτών, με συνέπεια χιλιάδες θανάτους στο δεύτερο και τρίτο κύμα της πανδημίας, οι περισσότεροι των οποίων εκτός ΜΕΘ, που ήταν διαρκώς υπερπλήρεις. Και τώρα, ολοκληρώνοντας το σαμποτάζ, εξαγγέλλει τη συγχώνευση και την κατάργηση των δημόσιων νοσοκομείων, εν μέσω τέταρτου κύματος πανδημίας…

Οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι, καθώς μιλούν για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης. Ο κόσμος του τουρισμού είναι ανάστατος, καθώς βλέπει τον στόχο της επίτευξης του 40% των αφίξεων του 2019 να κάνει φτερά για ακόμη ένα καλοκαίρι, εξ αιτίας των κυβερνητικών χειρισμών. Και τέλος οι πολίτες είναι στα κάγκελα γιατί καταλαβαίνουν ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση καταφέρει την τελευταία στιγμή είτε δελεάζοντας, είτε εκφοβίζοντας, είτε και εξαναγκάζοντας όσους διστάζουν να εμβολιαστούν να το πράξουν, είναι πια πολύ αργά για να επιτευχθεί ανοσία αγέλης, εν μέσω ήδη εξελισσόμενου τέταρτου κύματος πανδημίας. Είναι σαν να προτείνει κανείς δίαιτα σε υπέρβαρο ετοιμοθάνατο ασθενή. Μέχρι να τους εμβολιάσουν, οι περισσότεροι θα έχουν ασθενήσει.

Το τρένο της επίτευξης του στόχου του τείχους ανοσίας έχει χαθεί από τότε που άθροιζαν μαζί όσους εμβολιάστηκαν με μια και όσους εμβολιάστηκαν με δυο δόσεις, για να… φουσκώσουν τον αριθμό των εμβολιασθέντων και να ξεγελάσουν τους… κουτόφραγκους ότι δήθεν είμαστε ασφαλής υγειονομικά προορισμός.

Το μόνο τείχος που κατάφεραν να χτίσουν στη χώρα μας είναι ένα αδιαπέραστο τείχος προπαγανδιστικής ανοησίας, το οποίο συντηρούν μέσω των εξαγορασμένων με δημόσιο χρήμα ΜΜΕ των συνεταίρων τους στην κυβέρνηση, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ένα τείχος ανοησίας που θα σφραγίσει την Ελλάδα με ένα μόνιμο στίγμα αναξιοπιστίας, που θα την απομακρύνει για πολλά καλοκαίρια από τον στόχο να ξαναγίνει ένας εκ των δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Via tvxs
εμφάνιση σχολίων