0
1
σχόλια
324
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τόνισε πως η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν είπε ποτέ να βγουν οι μάσκες - Έξαρση κρουσμάτων στα μέσα Αυγούστου
 
PRESS | UNASPLASH
5 Ιουλίου 2021
«Αν δεν έχουμε πιάσει το 60% της ανοσίας, σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν από τη μετάλλαξη Δέλτα και θα έχουμε πολύ μεγάλη πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας οπότε αναγκαστικά θα πάμε σε οριζόντια περιοριστικά μέτρα»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στο OPEN έκανε αναφορά για την επιδημία το καλοκαίρι και τις μάσκες. Μίλησε για έξαρση κρουσμάτων κορoνοϊού στα μέσα Αυγούστου επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα είναι σε μεγάλη ένταση και επεσήμανε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν είπε ποτέ να βγουν οι μάσκες.

Είναι εντελώς λάθος το μήνυμα που μεταφέρθηκε στην κοινωνία και οι δηλώσεις περί απόφασης να βγουν οι μάσκες. Η επιτροπή το μοναδικό που είπε είναι ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο που δεν υπάρχει κανένας συνωστισμός μπορεί πρόσκαιρα να βγάλει τη μάσκα.

Σχετικά με το 4ο κύμα της πανδημίας διατύπωσε την άποψη ότι είναι στο βάθος του ορίζοντα και ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει. Τα στοιχεία μέχρι στιγμή δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού μεταξύ των νέων ανθρώπων και σε χώρους διακοπών και προέβλεψε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους.

Η μετάλλαξη Δέλτα κάνει διασπορά κάτω από τα ραντάρ, τόνισε, είναι η πιο μεταδοτική που έχει εμφανιστεί και ακόμα ερευνάται για να διαπιστωθεί εάν είναι και πιο θανατηφόρος, στοιχείο που μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργών περί περιοριστικών μέτρων μόνο στους ανεμβολίαστους ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επεσήμανε ότι ο κορονοϊός έχει τη δική του ατζέντα και καλό είναι να μην γίνονται δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα. Τέλος προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν ενώ προέβλεψε ότι σύντομα θα έχουμε δυο Ελλάδες, δηλαδή, περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και υψηλά ποσοστά μόλυνσης οπότε δεν αποκλείεται να λαμβάνονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.


Διαβάστε επίσης:
Mετάλλαξη Δέλτα: Στην Κρήτη νοσούν ακόμη και 8χρονα
Γιατί έρχονται μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα
Κυπραίος: Με άφησαν ανάπηρο και μου αφαιρούν την αποζημίωση
εμφάνιση σχολίων