0
1
σχόλια
226
λέξεις
IT LIST
Οι influencers θα πρέπει να δηλώνουν ότι έχουν επεξεργαστεί μια φωτογραφία. Είναι ένα βήμα στον πόλεμο κατά της «δικτατορίας» της ομορφιάς
 
DOCTV.GR
2 Ιουλίου 2021
Η νέα νομοθεσία στη Νορβηγία καθιστά «παράνομη» την ψεύτικη ομορφιά στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες του σώματός και τα φίλτρα «αλλοίωσης» σε διαφημιστικές δημοσιεύσεις. Ίσως να αποτρέψει στο μέλλον τους διαφημιστές, τους διαφημιζόμενους και τους δημιουργούς να επεξεργάζονται όλες τις φωτογραφίες με σουρεαλιστικές επεμβάσεις –βλέπε τεράστια μάτια, πανύψηλα πόδια, αφύσικες καμπύλες.
 
Φυσικά δεν είναι πάντα εύκολο να διαπιστώσουμε πότε μια εικόνα έχει υποστεί μια «ελαφριά» ή μεγαλύτερη επεξεργασία ή έχει ένα φίλτρο. Είναι παράνομος για παράδειγμα ο Κορεσμός ή το Ξεθώριασμα που προσφέρει το ίδιο το Ιnstagram ως εργαλεία;
 
«Τα φίλτρα είναι κάτι που πρέπει να είναι διασκεδαστικό, κάτι που να μπορεί να σε κάνει να γελάσεις. Άλλο το να έχεις μια «ζωντανή« πεταλούδα στο πρόσωπό σου και άλλο να γίνεις εσύ ψεύτικος», δήλωσε η influencer Annijor Jørgensen στην εφημερίδα Verdens Gang.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miquela (@lilmiquela)

 
Στη φωτογραφία για παράδειγμα μπορείτε να δείτε την Lil Miquela,
«ένα 19χρονο ρομπότ που ζει στο LA» και πρόκειται για μια 100% digital influencer. Ενώ οι χρήστες στη Νορβηγία συζητούν το «Κroppspress», μια λέξη που μεταφράζεται κυριολεκτικά σε «σωματική πίεση» αλλά αναφέρεται στην επίδρασή της στην ψυχική υγεία, οι Καρντάσιανς του κόσμου θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο υπόλοιπο διαδίκτυο.
 
Η συζήτηση όμως έχει ανοίξει. Ευχαριστούμε Νορβηγία!
εμφάνιση σχολίων