0
1
σχόλια
243
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Και, ναι, θα πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι κατ' ανάγκη στο Πανεπιστήμιο…»
 
DOCTV.GR
30 Ιουνίου 2021
Η παρουσίαση του Νέου Σχολείου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έγινε με τους εκπαιδευτικούς να διαδηλώνουν απ' έξω, ενάντια στο κυβερνητικό «όραμα».

Το οποίο όραμα του «Νέου Αναβαθμισμένου Σχολείου» υπέρ ποιών είναι; Υπέρ του κλεισίματος τμημάτων, της μείωσης εισακτέων στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η λογική νουθεσία ήταν ότι τα θέλω των μαθητών θα πρέπει να ταυτιστούν με την αγορά εργασίας: «να μπορείτε να την πάρετε εσείς οι ίδιοι, γνωρίζοντας όμως, ποια είναι τα επαγγέλματα τα οποία θα έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση στο μέλλον». Ούτε λόγος για τα παιδιά προνομιούχων τα οποία θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα όνειρά τους για μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση…
 
«Δεν είναι τυχαίο σήμερα, ότι ένας στους τέσσερις που φοιτούν σε δημόσιο ΙΕΚ είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί μπορεί να πήραν ένα πτυχίο σ' ένα γνωστικό αντικείμενο που μπορεί να τους ενδιέφερε, πλην όμως μπορεί να διαπίστωσαν ότι αυτό το πτυχίο τελικά δεν τους άνοιγε την πόρτα της επαγγελματικής αποκατάστασης. Και επέλεξαν έναν άλλο δρόμο, ο οποίος θα τους βοηθήσει περισσότερο να βρουν ένα επάγγελμα και να μπορέσουν να διαπρέψουν επαγγελματικά.».

«Και, ναι, θα πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι κατ' ανάγκη στο Πανεπιστήμιο.» 

«Eίναι λάθος να στρέφουμε παιδιά σε τμήματα Πανεπιστημίου που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση. Αυτό δεν είναι καλό ούτε για τα παιδιά ούτε για τη δημόσια Εκπαίδευση».
εμφάνιση σχολίων