0
1
σχόλια
246
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Κάτω από την ευγένεια αυτών των λόγων, πρέπει να ακούμε την ετυμηγορία ενός άτεγκτου δικαστή που είναι έτοιμος να μας βγάλει σκάρτους»
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
19 Ιουλίου 2021
Όταν ακούτε κάποιον να λέει «Εγώ είμαι ιδεαλιστής!» πάρτε δρόμο... Η δήλωση στην πραγματικότητα σημαίνει αυτό: έχω υψηλές απαιτήσεις, δεν με ικανοποιούν τα μέτρα του κοπαδιού. Θα σας κρίνω σε αμείλικτο δικαστήριο.

Κάτω από την ευγένεια αυτών των λόγων, πρέπει να ακούμε την ετυμηγορία ενός άτεγκτου δικαστή που είναι έτοιμος να μας βγάλει σκάρτους. Κι όταν μας εκτιμά, στην πραγματικότητα εκτιμά τη συμμόρφωσή μας -μερική ή ολική- στο ιδεώδες του.

 
Από το βιβλίο του Πασκάλ Μπρυκνέρ, Ο Γάμος από έρωτα έχει αποτύχει; Εκδ. Πατάκη. Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Γάλλους συγγραφείς. Γράφει εναλλάξ μυθιστορήματα και δοκίμια, αρθρογραφεί στο Νουβέλ Ομπσερβατέρ, είναι διδάκτωρ της φιλοσοφίας στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού και διδάσκει ως καθηγητής επισκέπτης σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Συμμετείχε στον αναβρασμό του Μάη του ’68, τα ψέλνει εμμονικά στις φεμινίστριες και στην Ευρώπη που επαναπαύεται στον λήθαργό της κι έχει γράψει δοκίμια για την αέναη ευφορία της Δύσης και μια σειρά από τα σύγχρονα σύνδρομα που, όπως όλα δείχνουν, μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους Έλληνες αναγνώστες και ο ίδιος επισκέπτεται συχνά τη χώρα μας. Ανάμεσα στα μυθιστορήματά του, ξεχωρίζουν Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα, Το Θείο Βρέφος, Η Μελαγχολική Δημοκρατία και η Αέναη Ευφορία.


Διαβάστε επίσης:
Μπρυκνέρ: Αγαπάμε τον έρωτα περισσότερο από τα ίδια τα άτομα
Μπρυκνέρ: Μην ντρέπεστε για αυτό που είστε Μπρυκνέρ: Η άπιαστη ευτυχία
εμφάνιση σχολίων