0
1
σχόλια
234
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η Κομισιόν έδωσε 800 εκατομ. ευρώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά…
 
PRESS
1 Ιουνίου 2021
Μαργκρέτε Βεστάγκερ, εκτελεστική αντιπρόεδρος - αρμόδια για την Πολιτική Ανταγωνισμού Ε.Ε.: «Το ύψους 800 εκατ. ευρώ θα διευκολύνει την πρόσβαση σε ρευστότητα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία και αυτό το καθεστώς θα συμβάλει στη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητάς τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τα κράτη-μέλη με σκοπό την εξεύρεση εφικτών λύσεων για να μετριαστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της έξαρσης του κορωνοϊού σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε.».

Κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων με αντικείμενο την στήριξη του κλάδου τους: «Πήραμε πριν από λίγο την σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οπότε μπορούμε να προχωρήσουμε και στην επίσημη ανακοίνωση ενός νέου Προγράμματος στήριξης του κλάδου του τουρισμού, ύψους έως 420 εκατομμύρια ευρώ. Κεφάλαιο κίνησης, μια επιδότηση η οποία θα είναι έως 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ. Θα απευθύνεται σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού, ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping, αλλά και σε πρακτορεία και σε τουριστικά λεωφορεία. Μιλάμε πρωτίστως για μια στήριξη η οποία κατευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Το 52,5% του συνολικού ποσού που ενέκρινε η Κομισιόν βάσει των κανόνων της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις θα φτάσει στον τουρισμό ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή» η επιδότηση θα είναι 350 εκατ. ευρώ και σε αυτά θα προστεθούν άλλα 70 εκατ. ευρώ εάν χρειαστεί.
εμφάνιση σχολίων