0
1
σχόλια
196
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Υγειονομική κρίση δεν σημαίνει μόνο κρούσματα κορονοϊού. Σημαίνει κοινωνικός αποκλεισμός, ψυχολογικά προβλήματα, εξαρτήσεις και οικονομική εξαθλίωση!»
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
29 Απριλίου 2021
Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας έχει προκαλέσει πολλαπλές υγειονομικές επιπτώσεις στο λαό. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, ο περιορισμός των κοινωνικών συναστροφών, η αποξένωση ανάγκασε πολλούς/ες στο να καταφύγουν στην κατανάλωση ουσιών ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν αυτή την πολύπλευρη κρίση. Συγκεκριμένα, οδήγησε στην αύξηση κατανάλωσης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως της κοκαϊνης. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η χρήση ψυχοφαρμάκων και αντικαταθλιπιτκών από την έναρξη της πανδημίας και ειδικά το τελευταίο τρίμηνο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Κατακόρυφη είναι και η αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ σε όλο τον πλανήτη, φυσικά και στην χώρα μας.
 
Τα στοιχεία παρουσίασε ο καθηγητής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας που εξετάζει τα λύματα της Αττικής, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. Είναι χαρακτηριστική η φράση του για τη χρήση ουσιών και φαρμάκων: "άλλη μια πανδημία μέσα στην πανδημία", εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορονοϊού. Περισσότερα στοιχεία εδώ
 
Οι ήδη υποστελεχωμένες κοινωνικές υπηρεσίες και η κρατική αδιαφορία για τους πιο πληττόμενους, κάνει τη διαχείριση της πανδημίας ακόμα πιο δύσκολη. Συλλογικότητες γειτονιάς, ομάδες αλληλοβοήθειας, αυτοοργανωμένες κοινωνικές δομές μαζί με τους εναπομείνοντες δημόσιους οργανισμούς μπορούν να βοηθήσουν.

Via
εμφάνιση σχολίων