0
1
σχόλια
210
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Δια της αγάπης του, το πρόσωπο που αγαπάει επιτρέπει στο πρόσωπο που αγαπιέται να ενεργοποιήσει τα όσα εν δυνάμει έχει εντός του». Από τον Βίκτορ Φρανκλ
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
26 Απριλίου 2021
Η αγάπη είναι ο μοναδικός τρόπος να αδράξεις ένα ανθρώπινο ον στον πιο μύχιο πυρήνα της προσωπικότητάς του. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίσει πλήρως την ίδια την ουσία ενός ανθρώπινου όντος εκτός κι αν το αγαπάει. Μέσα από την αγάπη καθίσταται ικανός να δει τα ουσιώδη γνωρίσματα και χαρακτηριστικά στο αγαπημένο πρόσωπο· και ακόμη περισσότερο, βλέπει αυτό που είναι εν δυνάμει εντός του, αυτό που δεν έχει πραγματωθεί ακόμη αλλά θα έπρεπε εντούτοις να πραγματωθεί.

Περαιτέρω, δια της αγάπης του, το πρόσωπο που αγαπάει επιτρέπει στο πρόσωπο που αγαπιέται να ενεργοποιήσει τα όσα εν δυνάμει έχει εντός του. Με το να του γνωστοποιεί τι μπορεί να γίνει και τι θα έπρεπε να γίνει, κάνει αυτά τα εν δυνάμει να γίνουν πραγματικότητες.


Από το βιβλίο του Viktor Frankl, Το νόημα της ζωής, εκδ. Ψυχογιός. Ο Βίκτορ Εμίλ Φρανκλ (26 Μαρτίου 1905 - 2 Σεπτεμβρίου 1997) ήταν Αυστριακός νευρολόγος, ψυχίατρος, φιλόσοφος, συγγραφέας και επιζών του Ολοκαυτώματος. Ο Φρανκλ δημοσίευσε 39 βιβλία. Το αυτοβιογραφικό best seller, Το Νόημα της ζωής, βασίζεται στις εμπειρίες του σε διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.

 
Διαβάστε επίσης:
Η παγκόσμια δύναμη της αγάπης
Σατίρ: Το άγγιγμα
Πας: Αγάπη σημαίνει…
εμφάνιση σχολίων