0
1
σχόλια
283
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Η διαχείριση της κρίσης, αυτή τη στιγμή, τσακίζει πέραν του ίδιου του συστήματος υγείας, την ψυχολογία όλων μας». Από τον Βασίλη Κεκάτο
 
DOCTV.GR
19 Απριλίου 2021
Ο κόσμος έχει εξαντληθεί. Και όχι μόνο οι «παρίες», όπως είμαι βέβαιος πως το κράτος αντιλαμβάνεται τους νέους ανθρώπους που βγαίνουν στις πλατείες μέχρι το ξημέρωμα, αλλά και όλοι αυτοί, οι «συνετοί», που έχουν στερηθεί την κανονικότητα των ζωών τους απολύτως εδώ και έναν χρόνο, υπακούοντας τυφλά σε μέτρα, άλλοτε λογικά, άλλοτε παράλογα, μόνο και μόνο για το κοινό καλό.

Φαντάζομαι πως υπάρχουν κι αλλά μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η κυβέρνηση, πέρα από τα μοναδικά δύο που έχει αποφασίσει να εφαρμόζει: την πλήρη αδιαφορία και την αστυνομική καταστολή. Η διαχείριση της κρίσης, αυτή τη στιγμή, τσακίζει πέραν του ίδιου του συστήματος υγείας, την ψυχολογία όλων μας.

Ας ανοίξουν τουλάχιστον τα σινεμά, τα θέατρα, τα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια, πάντα με μέτρα. Να μοιραστούν τα πλήθη, που αυτή τη στιγμή συνάζονται μόνο στις προσωρινές αυτόνομες ζώνες, στις οποίες έχουν μετατραπεί οι πλατείες της Κυψέλης, του Παγκρατίου, των Εξαρχείων.

Ας γίνει ξανά, η Αθήνα, ένα πεδίο στοιχειώδους ελευθερίας. Ούτως ή άλλως, σε λίγο θα μεταμορφωθεί όλη η χώρα σε ένα απέραντο ξενοδοχείο και τότε θα τα ξεχάσουμε όλα για να κάνουμε τους καλούς ρεσεψιονίστ.

Ο Βασίλης Κεκάτος είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Πρόσφατα έγινε ο πρώτος Έλληνας δημιουργός που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα καθώς και τον Queer Φοίνικα, για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο Φεστιβάλ των Κανών. Με τις ταινίες του, «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» (2018) και «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» (2019), έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως του Λοκάρνο, το Sundance, του Κλερμόν-Φεράντ και του Τέλιουραϊντ.

 Via


Διαβάστε επίσης: Δείτε το «Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει»
εμφάνιση σχολίων