0
1
σχόλια
327
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ηλίας Μαμαλάκης: «Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει. Πιθανόν τούτη η ανάρτηση να μου κοστίσει»
 
DOCTV.GR
13 Απριλίου 2021
 Η κυβέρνηση καταργεί με υπογραφή Κικίλια τον πλέον επιτυχημένο φορέα απεξάρτησης και ο διάσημος σεφ (επί 6 χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ) ασκεί κριτική. Σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ασκεί κριτική στη «δεύτερη φάση αποδυνάμωσης» του Οργανισμού και καταλήγει με τη φράση «ό,τι με καίει το λέω δημοσίως». Η ανάρτηση του Ηλία Μαμαλάκη.

Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει. Υπήρξα για μια 6ετία μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ. Εκλεγμένος από την ολομέλεια της γενικής συνέλευσης. Μας παραίτησαν ομαδικά αντικαθιστώντας μας με διορισμένο συμβούλιο από το υπουργείο Υγείας. Το εκλεγμένο πρώην διοικητικό συμβούλιο αποτελείτο από διαπρεπείς επιστήμονες τόσο της ιατρικής της νομικής και ανθρώπους δραστήριους γύρω από την θεραπεία της εξάρτησης από ουσίες.

Επίσης η έννοια της απεξάρτησης είναι απόλυτα συνυφασμένη με το αυτοδιοίκητο. Με κυρίαρχη την γενική συνέλευση που αποτελείται από τους εργαζόμενους τους συλλόγους γονέων και φίλων του ΚΕΘΕΑ, τα απεξαρτημένα μέλη που είναι στην φάση της επανένταξης, τα παλαιά μέλη των διοικητικών συμβουλίων, δηλαδή μια πολυφωνική συνέλευση.

Τώρα έρχεται η δεύτερη φάση αποδυνάμωσης του οργανισμού που σιγά σιγά θα το αποδυνάμωση εντελώς μέχρι την απορρόφηση του πιθανόν από τον ΟΚΑΝΑ.

Η βασική αρχή του ΚΕΘΕΑ στην απεξάρτηση είναι η στεγνή θεραπεία. Κανένα υποκατάστατο κανένα ψυχοφάρμακα. Αντίθετα από τον ΟΚΑΝΑ που απλά δίνει υποκατάστατο της βασικής ναρκωτικής ουσίας. Πιθανώς ο κύριος υπουργός όσο και ο πρωθυπουργός να είχαν κάποια λάθος πληροφόρηση και κάποιοι να πολιτικοποίησαν το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο.

Ίσως θα έπρεπε να έχουν μια ποιο αντικειμενική γνώμη πιθανόν προσωπική για να καταλάβουν ότι οποία και αν είναι η πολιτική θέση ενός ανθρώπου δεν επηρεάζει την δουλειά του στην απεξάρτηση. Πιθανόν τούτη η ανάρτηση να μου κοστίσει ίσως να μου έχει κοστίσει ήδη. Αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Ότι με καίει το λέω δημοσίως.»


Διαβάστε επίσης:
Χατζηδάκης για κατάργηση 8ωρου: Θα μπορεί ο εργαζόμενος να μαζέψει τις ελιές του
Η Σύρος, τα βαρέα μέταλλα και πως το SLAPP φιμώνει τους πολίτες
«Αδίστακτη παραπληροφόρηση» για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ
εμφάνιση σχολίων