0
1
σχόλια
304
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
 ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
8 Απριλίου 2021
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Star: «Δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν». «Μία αναμονή μικρή» δήλωσε ότι υπάρχει στις ΜΕΘ. «Η κατάσταση είναι καλύτερη από την κατάσταση που υπήρχε πριν από τρία και τέσσερα χρόνια, όταν με μία απλή γρίπη το φαινόμενο αυτό ήταν ακόμα πιο έντονο».
 
Η δήλωση προκάλεσε απάντηση από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. «Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας να παραπληροφορεί τόσο αδίστακτα τον ελληνικό λαό». Το βράδυ της Τετάρτης λίγο πριν τη συνέντευξή του, στα νοσοκομεία της Αττικής και των γύρω περιοχών υπήρχαν:
- 113 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι 82 πάσχοντες από Covid
- 37 βρίσκονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους με πρόχειρους αναπνευστήρες για τουλάχιστον 3 ημέρες

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:
«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν.»  ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ

Χθες σε ζωντανή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων (σύμφωνα με τον σχετικό υπότιτλο του ίδιου του καναλιού) «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν».

Λίγο πριν την τηλεοπτική συνέντευξη, χθες το βράδυ 7/4/21, στην επίσημη λίστα αναμονής για διακομιδή σε ΜΕΘ υπήρχαν στα νοσοκομεία της Αττικής και των γύρω περιοχών 113 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 82 από αυτούς ασθενείς πάσχοντες από Covid – 19, εκ των οποίων οι 37 περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και πρόχειρους αναπνευστήρες, για χρονικό διάστημα τριών ημερών και πάνω.

Αυτή άλλωστε είναι η καθημερινή εικόνα όλες τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας να παραπληροφορεί τόσο αδίστακτα τον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση έστω και τώρα πρέπει να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της, να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ εδώ και πολλούς μήνες για άνευ όρων επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις, εξοπλισμό και υποδομές».
 
εμφάνιση σχολίων