0
1
σχόλια
295
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
​Είναι δεδομένη η έναρξη του τουρισμού στις 15 Μαΐου. Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε σήμερα ότι η εστίαση μπορεί να ανοίξει με τραπέζια έξω νωρίτερα. Φυσικά αυτό με τις ανεξάρτητες δηλώσεις και «τα νομίζω» του υπουργού, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν
 
PRESS | UNSPLASH
13 Απριλίου 2021
Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε την εστίαση, είπε. Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους της πολυπαθούς εστίασης, λέγοντας ότι εστιατόρια και καφέ μπορούν να ανοίξουν νωρίτερα από τον τουρισμό, δηλαδή, πριν τις 14 Μαΐου που ανοίγει τις πόρτες της η Νο.1 βιομηχανία της χώρας.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, η εστίαση θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί του τουρισμού. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο κατέστησε σαφές πως θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, επεσήμανε πως η πλατφόρμα για την επιδότηση στην εστίαση πιθανότατα θα είναι έτοιμη μέχρι τις 10 Μαΐου.

Σχετικά με το λιανεμπόριο δήλωσε πως γίνεται αγώνας δρόμου από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να ενταχθεί στην διαδικασία των self test. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες είναι εφικτό ενδεχομένως τη Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS στο 13032 των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside.

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός και υπογράμμισε πως η λογική λέει ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί και ο παράγοντας του καλού καιρού σε συνδυασμό με το «υπερόπλο των self test», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, θα βοηθήσουν την πτώση της πανδημίας.

Ερωτηθείς για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, σχολίασε πως η διαδικασία των self test αυξάνει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.


Διαβάστε επίσης: Πάσχα: Πράσινο διαβατήριο για εσωτερικό τουρισμό;
εμφάνιση σχολίων