0
1
σχόλια
307
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο» δηλαδή πρόστιμα για τους αδήλωτους εργαζόμενους, εκείνους που βιώνουν την χειρότερη εκμετάλλευση
 
DOCTV.GR
12 Απριλίου 2021
Ένα ακόμη άδικο κορωνο-πρόστιμο των 300€ έρχεται να προστεθεί στην ατέλειωτη λίστα. Αυτή τη φορά σε μετανάστη καθαριστή τζαμιών σε φανάρι στο Χαϊδάρι επειδή, αν και φορούσε μάσκα, δεν διέθετε sms ή άδεια κυκλοφορίας. Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής επίδειξης ισχύος και αυθαιρεσίας προς τους πιο αδύναμους κι ανυπεράσπιστους. Το τραγικό της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι πως ενώ ο συγκεκριμένος κύριος βρίσκεται καθημερινά σε σημείο από το οποίο περνά συχνά η αστυνομία και σίγουρα τον γνωρίζει, είναι η δεύτερη φορά εν μέσω πανδημίας που του κόβουν πρόστιμο.

Δηλαδή, ο συγκεκριμένος άνθρωπος που παλεύει καθημερινά υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες κυριολεκτικά για ένα πιάτο φαγητό για τον ίδιο και για να στέλνει κάποια χρήματα στην οικογένεια και τα παιδιά του πίσω στη χώρα του, καλείται να πληρώσει μέχρι στιγμής 600 ευρώ...

Οι φωτογραφίες και το περιστατικό που μας στάλθηκε από φίλους/ες της σελίδας στο Χαϊδάρι είναι δηλωτικό της αυθαιρεσίας και αναλγησίας της αστυνομίας. Γίνεται επίσης φανερό πως τα μέτρα που παίρνουν στοχεύουν κυρίως στην τρομοκράτηση των εργαζόμενων και φτωχών ανθρώπων.

Τα 300 ευρώ για έναν μετανάστη που καθαρίζει τζάμια είναι ίσως όλο το μηνιάτικό του ή στην καλύτερη περίπτωση το μισό. Τα 300 ευρώ είναι το μηνιάτικο ή στην καλύτερη περίπτωση το μισό μηνιάτικο ενός ταχυμεταφορέα, μιας πωλήτριας, ενός part-time εργαζόμενου. Τα sms και οι άδειες κυκλοφορίας για την μετακίνηση σημαίνουν σίγουρα πρόστιμα για τους αδήλωτους εργαζόμενους, εκείνους δηλαδή που βιώνουν τη χειρότερη εκμετάλλευση.

Τα 300 ευρώ δεν είναι τίποτα για όσους έχουν φορολογικές δηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι μπορούν να παρανομούν και να πληρώνουν, αν τους γίνει φυσικά ποτέ έλεγχος στα δικά τους στέκια και στις δικές τους επιχειρήσεις. Όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο; Αυτό είναι το υποκριτικό πρόσωπο της δικαιοσύνης τους. Καταργήστε τα sms και τις άδειες κυκλοφορίας!

- Μένουμε ενεργοί
εμφάνιση σχολίων