0
1
σχόλια
197
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR | UNSPLASH
31 Μαρτίου 2021
Σύμφωνα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη το σχέδιο θα περιλάμβανε «επενδύσεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στην απασχόληση, στην Πολιτική Προστασία, και στην ψηφιακή εξυπηρέτηση». Kατά τη διάρκεια των άτυπων διαβουλεύσεων για την κατάρτιση του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr η Κομισιόν «εξέφρασε έντονες αντιρρήσεις για αρκετές από τις προτάσεις, όπως τη χρηματοδότηση, από το ταμείο ανάκαμψης, των συμβατικών υποχρεώσεων των αναδόχων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης καθώς και των ανάλογων υποχρεώσεων της αναδόχου των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (fraport)» και ότι στις Βρυξέλλες θεώρησαν ότι:

- Η χρηματοδότηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αποτελούσε προνομιακή μεταχείριση του ομίλου Σαββίδη.

- Η πρόταση χρηματοδότησης των 14 αεροδρομίων θεωρήθηκε άνοιγμα προς το Βερολίνο και την καγκελάριο Μέρκελ,  με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αναθερμάνει τη σχέση του.

Μετά από αντιρρήσεις  της Κομισιόν, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει τις παραπάνω προτάσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ «αρνητικά σχολιάστηκε στις Βρυξέλλες, ως ενδεικτική της προσέγγισης Μητσοτάκη στην εποχή μετά την πανδημία, το γεγονός ότι από τα συνολικά 32 δις ευρώ, η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει μόλις 420 εκατομμύρια ευρώ για την επανεκπαίδευση των ανέργων για νέες δεξιότητες. Ως μέτρο σύγκρισης,  για την ανάπλαση του κτήματος του Τατοΐου η κυβέρνηση ζητά 90 εκατομμύρια ευρώ».
εμφάνιση σχολίων