0
1
σχόλια
304
λέξεις
CULTURE
Ανακαλύπτουμε τα μυστικά του πιο διάσημου χάρτη της Ελληνικής Επανάστασης, μέσα από ένα παιδικό βιβλίο διαθέσιμο προς όλους. Από το Ίδρυμα Ωνάση
 
DOCTV.GR
24 Μαρτίου 2021
Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει μια σειρά από δράσεις που ρίχνουν φως στην ιστορία μας και δίνουν όραμα και έμπνευση για το μέλλον. Εκπαιδευτικά προγράμματα και διαλέξεις, ζωντανές διαδικτυακές ξεναγήσεις στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, ένα βιβλίο σε ψηφιακή μορφή αλλά και μια εφαρμογή για Android που μας προ(σ)καλεί να βρούμε όλα τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας του Ρήγα Βελεστινλή, είναι μερικά από τα δρώμενα που αφηγούνται περιπέτειες, απαγορεύσεις, λογοκρισία και ηρωικές θυσίες σε αιώνες όπου δεν υπήρχε ελεύθερο ελληνικό κράτος.

Διαβάστε επίσης: Ποιος φοβάται τον Ρήγα Βελεστινλή;

Ένα παιδικό βιβλίο για όλους σε ψηφιακή μορφή: Το βιβλίο της Λήδας Βαρβαρούση «Ο Μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας», αντλεί έμπνευση από την ηρωική ιστορία του Ρήγα Βελεστινλή, μέσα από την οποία παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακαλύψουν δημιουργικά, τα μυστικά ενός χάρτη που φτιάχτηκε για να υποκινήσει τον ξεσηκωμό των Ελλήνων.

Το βιβλίο μας μεταφέρει στον ελλαδικό χώρο, πριν ξεσπάσει η Επανάσταση του 1821. Ένα μικρό παιδί, ο Ρήγας, τολμά να σκεφτεί ελεύθερα και συγκρίνει τον αρχαίο πολιτισμό και την παλιά δόξα της Ελλάδας, με την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αποφασίζει λοιπόν να αναλάβει δράση. Μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι, παρέα με ένα αγιοπούλι, περιηγείται σε αρχαίους τόπους, γνωρίζει μυθικούς ήρωες, παρακολουθεί αρχαία δρώμενα και βρίσκεται σε ιστορικές μάχες, καθώς προσπαθεί να μεταφέρει το μήνυμα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης στους λαούς. Για να πετύχει τον στόχο του, συλλαμβάνει την ιδέα να κατασκευάσει μια μεγάλη Χάρτα με μυστικά σύμβολα.

Άραγε, θα καταφέρει να ξυπνήσει το λιοντάρι που κρύβεται μέσα στην ψυχή των υπόδουλων Ελλήνων; Μπορούμε να το κατεβάσουμε το βιβλίο, εδώ


Διαβάστε επίσης:
Μια βραδιά στo Galaxy Bar
Προσεχώς: 33 φιλμ που θα δούμε τους επόμενους μήνες
εμφάνιση σχολίων