0
3
σχόλια
222
λέξεις
210
Μια βραδιά στo Galaxy Bar, με το ραδιόφωνο της Στέγης. Το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Στέγης, μας φέρνει τους ήχους του ιστορικού Αθηναϊκού μπαρ
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ONASSIS.STEGI INSTAGRAM
23 Μαρτίου 2021
1972. Το Galaxy Bar ανοίγει τις πόρτες του και γίνεται «σημείο συνάντησης».  Το Galaxy δεν είναι «σε στυλ παλιό». Είναι στ' αλήθεια vintage, με πιστή πελατεία εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Άνοιξε το 1972 στη στοά της Σταδίου 5 και 20 χρόνια αργότερα μετακόμισε σχεδόν μονοκόμματα στο νούμερο 10 της ίδιας οδού. Δεν άλλαξε ποτέ ντεκόρ. Και κατά κάποιο τρόπο oύτε και πελάτες αφού οι γιοι των πελατών διαδέχονται τους γονείς τους και οι γενιές και οι ηλικίες ανακατεύονται. Όλα με φόντο τις άπειρες παλιές φωτογραφίες, ένα καλό ουίσκι και απαλή μουσική. Καθώς μεγαλώνει, για κάποιους γίνεται «σπίτι». Για άλλους γίνεται το bar που αγαπούν και συνυπάρχουν πολλές γενιές ταυτόχρονα, χωρίς να αλλάζει τίποτα από την ταυτότητά του.

2021. Ενώ τα μπαρ εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά εξαιτίας της πανδημίας, το Galaxy έρχεται σε εμάς, μέσα από μελωδίες που μας μεταφέρουν νοητά κατευθείαν εκεί. Οι μουσικές του Galaxy εκπέμπουν online, μέσα από το Movement Radio, τον διεθνή διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Στέγης. Ο DJ Bwana (Ηρακλής Ρενιέρης), υπεύθυνος για πολλές από τις μουσικές που έπαιζαν από τα ηχεία του Galaxy, δημιουργεί μια λίστα με σκοπό να μας ηχητικά και νοητά στη νυχτερινή Αθήνα που νοσταλγούμε και στην ξύλινη μπάρα της οδού Σταδίου.