0
1
σχόλια
314
λέξεις
CULTURE
Ένα Σ/Κ γεμάτο χορό. Οι πρεμιέρες του 8ου Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, στο Youtube της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΣΤΕΓΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
17 Μαρτίου 2021
Η Στέγη αφουγκράζεται το μέλλον του χορού στηρίζοντας τις ανερχόμενες δυνάμεις. Έλληνες χορογράφοι στα πρώτα τους βήματα και χορευτές που θαυμάζουμε, παρελαύνουν στις οθόνες μας, μέσα από 11 νέα έργα που κάνουν πρεμιέρα στις οθόνες μας, μέσα από το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το πιο «σωματικό» φεστιβάλ της Στέγης γίνεται εξολοκλήρου ψηφιακά. Καθώς παραμένουμε διαδικτυωμένοι, το φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης (ONC 8) συναντά το κοινό στο μόνο μέρος που αυτή τη στιγμή μπορούμε να «συνυπάρξουμε»: στο ψηφιακό περιβάλλον.
 

Καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς καταθέτουν έργα που δημιούργησαν το τελευταίο δίμηνο και στέλνουν το μήνυμά τους για όσα βιώνουμε  

Με σύνθημα «είμαστε εδώ, χορεύοντας», καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς καταθέτουν έργα που δημιούργησαν το τελευταίο δίμηνο και στέλνουν το μήνυμά τους για όσα βιώνουμε, σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε, με πρωτότυπα έργα χορογραφίας, απενοχοποιημένα ως προς το τι είναι «ποπ» και τι «υψηλή τέχνη», αλλά και με ιδιαίτερη αγάπη για το χιούμορ, το παράδοξο και το απροσδόκητο.

Οι Βασίλης Βηλαράς ("RED RIDING SHOES"), Νάντη Γώγουλου ("The cooking-with-Nadi show"), Μυρτώ Δελημιχάλη και Στάθης Δογάνης ("Pose_Transpose"), Ειρήνη Καλαϊτζίδη ("yaGrid"), Oμάδα Besuch ("Besuch"), Άννα Παπαθανασίου ("Axel’s just dreaming"), Ιωάννα Παρασκευοπούλου ("All she likes is popping bubble wrap"), Κωνσταντίνος Παπανικολάου («Άλογα κατάδυσης και άλλες μυθολογίες»), Νατάσα Σαραντοπούλου («ΙΛΙΣΣΟΣ/ λίμπο eξótica»), ody icons ("YES HALLO HI") και Stereo Nero Dance Co. ("442, or A Game Without Score") χορογραφούν την Αθήνα, την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο το παράξενο έτος 2021.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 20 Μαρτίου, 20:00-22:00

"Axel’s just dreaming", 16’
"YES HALLO HI", 4’
"All she likes is popping bubble wrap", 17’ 37’’
"yaGrid", 10’18’’
«Άλογα κατάδυσης και άλλες μυθολογίες», 34’ 54’’
«ΙΛΙΣΣΟΣ/ λίμπο eξótica», 10’ 17’’

Κυριακή 21 Μαρτίου, 20:00-22:00
"442, or A Game Without Score", 53’
"RED RIDING SHOES", 8’ 44’’
"The cooking-with-Nadi show", 19’ 33’’
"Besuch", 26’ 46’’
"Pose_Transpose", 1’ 36’’ (Εκτιμώμενη διάρκεια πλοήγησης ιστοσελίδας 23’ 30’’)


Διαβάστε επίση: Οnline και δωρεάν: 5 επιλογές για τις οθόνες μας
εμφάνιση σχολίων