0
1
σχόλια
343
λέξεις
CULTURE
Από συναυλίες μέχρι εκθέσεις και ντοκιμαντέρ. Οι επιλογές μας για την εβδομάδα
 
DOCTV.GR
11 Μαρτίου 2021
Sexuality Education από τη Στέγη #ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Μια συζήτηση που αναδεικνύει τη σημασία της ένταξης της Σεξουαλικής Αγωγής ως αυτοτελούς μαθήματος στο σχολικό πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Επιστήμονες, ειδικοί και εκπαιδευτικοί μιλούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, στο πλαίσιο της ημερίδας Οnassis Sexuality Education Day το 2019. Μπορούμε να τις δούμε στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

Burger Project στο ΚΠΙΣΝ #ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Ένα αποκριάτικο πάρτι με τους Burger Project. Μαράκες, σφυρίχτρες, κιθάρες και βιολιά μπλέκονται δημιουργικά με το χιούμορ και το freestyle ρεπερτόριο της μουσικής κολλεκτίβας, που εκπέμπει από το Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Την παρακολουθούμε με live streaming στον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube. Σάββατο 13 Μαρτίου 12.00.

O κύριος Ροβινσώνας Κρούσος έμεινε σπίτι #ΕΚΘΕΣΗ #ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ: Τί σημαίνει μια εικαστική έκθεση στις συνθήκες κρίσης που βιώνουμε σήμερα; Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού μας υποδέχεται διαδικτυακά στην έκθεση «O κύριος Ροβινσώνας Κρούσος έμεινε σπίτι. Περιπέτειες σχεδιασμού σε συνθήκες κρίσης», και μαζί με τους επιμελητές της έκθεσης σύγχρονης τέχνης, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε το νόημα και το σκεπτικό πίσω από όλα τα στάδια της εγκατάστασης.

Ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Θεσ/νίκης #ΣΙΝΕΦΙΛ: «Θα πέσει η νύχτα, του Α. Σίνγκερ». Το ντοκιμαντέρ-ντοκουμέντο για το Ολοκαύτωμα, βασισμένο στο μοναδικό ντοκιμαντέρ του Άλφρεντ Χίτσκοκ που γυρίστηκε το 1945, προβάλλεται δωρεάν στην ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Η προβολή του Φεστιβάλ γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης «Ποτέ ξανά». 15 - 17 Μαρτίου.

Κλασική μουσική στο Μέγαρο #ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Σε live streaming από την Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, οι Έλληνες σολίστ Στάθης Καραπάνος και Νεφέλη Μούσουρα, ερμηνεύουν ένα ρεσιτάλ για φλάουτο και πιάνο, με συνθέσεις κορυφαίων Γάλλων μουσουργών, όπως οι Claude Debussy, César Franck και Maurice Ravel, καθώς και με το έργο “Time-lapse” for flute and piano, σουίτα πάνω σε ελληνικά θέματα, του Αχιλλέα Γουάστωρ, που παρουσιάζεται σε πρώτη εκτέλεση. Παρακολουθούμε τη συναυλία στις ιστοσελίδες του ΜΜΑ και του ΥΠΠΟΑ ή από το fb του Μεγάρου. 16 Μαρτίου, 8:30.
εμφάνιση σχολίων