0
1
σχόλια
231
λέξεις
TECH
Πεθυμήσαμε τα μπαρ; Τα φέρνουμε στις οθόνες μας με μια εφαρμογή
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
24 Φεβρουαρίου 2021
Ένας χρόνος με απανωτά lockdown και ποτέ δεν έμοιαζε τόσο μακρινή η ώρα που θα βρεθούμε ξανά να τα πίνουμε πάνω στη μπάρα, χωρίς ωράρια, αντισηπτικά και αποστάσεις. Για όλους εμάς τους μπαρόβιους που εν μέσω καραντίνας αναπολούμε τους ήχους ποτηριών που τσουγκρίζουν και τη βαβούρα του κόσμου, καθώς πίνουμε μοναχικά ποτά  στα σπίτια μας, Μεξικανοί φίλοι που συμπάσχουν, δημιούργησαν μια εφαρμογή που φέρνει κάτι από το αγαπημένο μας μπαρ, στο χώρο μας.

Το I Miss My Bar προσομοιώνει την κλασική ηχητική μίας μπάρας, συνδυάζοντας επτά διαφορετικές πηγές ήχου τις οποίες μπορούμε να ρυθμίσουμε έτσι ώστε να ταιριάζουν με τα γούστα μας. Από το είδος της μουσικής (τα playlists ανανεώνονται συνεχώς) μέχρι τις συζητήσεις των ανθρώπων, τους ήχους του δρόμου (από σκυλιά μέχρι σειρήνες), τον ήχο της βροχής που πέφτει πάνω στο τζάμι, τον μπάρμαν που ετοιμάζει σφηνάκια,  φελλούς σαμπάνιας να «σκάνε».

Μπορούμε να επιλέξουμε ποιους ήχους θέλουμε να ακούμε καθώς και να ρυθμίσουμε την ένταση του κάθε ήχου ξεχωριστά, ώστε οι συνθήκες να μας φέρουν λίγο πιο κοντά στα μπαρ που μας λείπουν. Η ιδέα του πρότζεκτ ανήκει στο Maverick, ένα μπαρ στην περιοχή San Pedro Garza García στο Μεξικό. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε από τις εταιρείες Lagom και Tandem. Και το I Miss My Bar είναι μεν ωραίο, αλλά ελπίζουμε σύντομα να είναι αχρείαστο.

 
Διαβάστε επίσης: Ταξίδια μέσα από τα παράθυρα του κόσμου
εμφάνιση σχολίων