0
1
σχόλια
552
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Η κυβέρνηση εξέδωσε μια πολιτική απόφαση καταστολής των διαμαρτυριών του φοιτητικού κινήματος εν όψει ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για τα πανεπιστήμια». Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, για την απαγόρευση των συναθροίσεων
 
DOCTV.GR | PHOTO: REAL DEMOCRACY GR
26 Ιανουαρίου 2021
Στη χώρα που το «1984» του Τζωρτζ Όργουελ είναι το ευπώλητο της χρονιάς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλάει πλέον την Οργουελιανή. Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της σπεύδουν να δικαιολογήσουν την νέα αστυνομική απαγόρευση συναθροίσεων λέγοντας ότι αυτή αποτελεί κατ' ουσίαν χαλάρωση των απαγορεύσεων. «Διά της απαγόρευσης, επιτρέπονται οι συναθροίσεις κάτω των 100» είναι το επιχείρημα. Ευτυχώς που δεν ζει ο Τζωρτζ Όργουελ, συγγραφέας του δυστοπικού 1984, γιατί θα έσκαγε από τη ζήλια..

Οι περιοριστικές Υπουργικές αποφάσεις, από το καλοκαίρι και μετά, αναστέλλουν τις πολυάριθμες συγκεντρώσεις, με την επιφύλαξη των δημόσιων συναθροίσεων του ά. 11 του Συντάγματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εν λευκώ απαγόρευση του δικαιώματος στη συνάθροιση! Τέτοια απαγόρευση πρέπει να εκδοθεί είτε βάσει του άρθρου εξηκοστού όγδοου παρ. 2 της από 20.03.2020 ΠΝΠ, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 είτε βάσει των διατάξεων του ν. 4703/2020 (νόμου Χρυσοχοΐδη). Τέτοιες απαγορεύσεις εξεδόθησαν το τετραήμερο της 15-18 Νοεμβρίου και την 6η Δεκεμβρίου δυνάμει της ΠΝΠ από τον Αρχηγό της Αστυνομίας.
 

Η κυβέρνηση εξέδωσε μια πολιτική απόφαση καταστολής των διαμαρτυριών του φοιτητικού κινήματος εν όψει ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για τα πανεπιστήμια  

Φυσικά, ακόμα και χωρίς την έκδοση απαγόρευσης, η κυβέρνηση καθιστά αδύνατο το δικαίωμα στη συνάθροιση με την επιβολή προστίμων για παραβίαση της απαγόρευσης μετακίνησης. Η δικαιολογητική αιτία του προστίμου είναι οι περιοριστικά οριζόμενες έξι (6) αιτίες μετακίνησης πέραν της εργασίας. Αφού δεν αναφέρεται εκεί μήνυμα για προσέλευση σε συνάθροιση, ο πολίτης που συμμετέχει σε μία συγκέντρωση υφίσταται πρόστιμο γιατι δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη μετακίνησή του.

Αυτό που έκανε με την τελευταία αστυνομική διαταγή η κυβέρνηση ήταν να απαγορεύσει για τρίτη φορά τις συναθροίσεις (άνω των 100 ατόμων) το τελευταίο τρίμηνο, αναστέλλοντας το άρθρο 11 του Συντάγματος, χωρίς την προβλεπόμενη συνταγματική διαδικασία του α. 48, με απόφαση δηλαδή της Βουλής.
 

Η κυβέρνηση υπέκυψε στην σαγήνη του αυταρχισμού και του ολοκληρωτισμού, εκδίδοντας μια Ερντογανικού τύπου απαγόρευση  

Προσοχή απέναντι στα fake news του Μεγάλου Νεοδημοκρατικού Αδελφού:
- Δεν υπήρχε απαγόρευση των συναθροίσεων του α. 11 του Συντάγματος όπως ισχυρίζονται το Αρχηγείο της Αστυνομίας και τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος! Η συγκέντρωση των φοιτητών την προηγούμενη Πέμπτη ΔΕΝ ήταν απαγορευμένη!

- Δεν υπήρχε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων ώστε τα 100 άτομα να συνιστούν «χαλάρωση» ή «διεύρυνση» όπως ισχυρίζονται το Αρχηγείο της Αστυνομίας και τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος! 

- Ας απαντήσει η Αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος: ποιό sms ή ποια βεβαίωση μετακίνησης πρέπει να συμπληρώσει ο πολίτης που θέλει να συμμετάσχει σε συνάθροιση κάτω των 100 ατόμων;

Η κυβέρνηση εξέδωσε μια πολιτική απόφαση καταστολής των διαμαρτυριών του φοιτητικού κινήματος εν όψει ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για τα πανεπιστήμια. Απέναντι στις προκλήσεις που θέτει η δημοκρατία και η έκφραση της κοινωνικής αντιπολίτευσης στον δρόμο, η κυβέρνηση υπέκυψε στην σαγήνη του αυταρχισμού και του ολοκληρωτισμού, εκδίδοντας μια Ερντογανικού τύπου απαγόρευση.

Αλλά η κυβέρνηση γελιέται αν νομίζει ότι μπορεί να σταματήσει το κύμα της αμφισβήτησης που έρχεται με απαγορεύσεις. Η νεά γενιά δεν σκοπεύει να ζήσει σε μυθιστόρημα του Όργουελ. Πρέπει να σταθούμε πλάι στις φοιτήτριες, τους φοιτητές και τους δασκάλους τους. Η μάχη αυτή είναι (και) μάχη για τη δημοκρατία.


Διαβάστε επίσης:
Καμπαγιάννης: Η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και η δίκη της Χ.Α.
«Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι σκέτη ιδεολογία και καταστολή»
εμφάνιση σχολίων