0
1
σχόλια
167
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9μ.μ. δεν προσθέτει τίποτα στην καταπολέμηση της διασποράς του ιού». Από τον Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρο, μέλος της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής
 
DOCTV.GR
13 Νοεμβρίου 2020
Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9μ.μ. δεν προσθέτει τίποτα στην καταπολέμηση της διασποράς του ιού. Είναι σκέτη ιδεολογία και καταστολή. Οι χώροι που ο ιός επωάζεται είναι κατά βάση κλειστοί και έχουν να κάνουν με τη μαζική μετακίνηση, την εργασία, τα κλειστά συστήματα (δομές, γηροκομεία, κλπ).

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας η κατάσταση είναι γνωστή, καμία ουσιαστική στήριξη, καμία τομή. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιταχύνει το νομοθετικό της έργο: περνάει αντεργατικά νομοσχέδια, συνεχίζει τη «μεταρρυθμιστική» ατζέντα. Κάθε δημοκρατικό δικαίωμα –ακόμα και μια βραδινή βόλτα– καταργείται, χωρίς καν την κήρυξη ενός πολιτικού «μορατόριουμ». Και η έξοδος από το τούνελ προβλέπεται –στην καλύτερη– από την άνοιξη και πέρα. Αυτό δεν είναι "έκτακτη ανάγκη". Είναι η νέα κανονικότητα. Και πρέπει να απαντήσουμε αν θα τη δεχτούμε ως τέτοια.

Θανάσης Καμπαγιάννης


Διαβάστε επίσης:
Καμπαγιάννης: Η υποκρισίτης Νέας Δημοκρατίας
Ο Χρυσοχοΐδης ήξερε για τις συλλήψεις πριν αυτές
εμφάνιση σχολίων