1
1
σχόλια
260
λέξεις
VIDEO
Και το θύμα έγινε θύτης. Ο Γιάννης Τσόκλης έλεγε αυτά κάποτε και μάλιστα στην κρατική τηλεόραση!!!
 
DOCTV.GR
22 Ιανουαρίου 2021
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της έξω και προκαλεί. Τη βία τη ζητάει η ίδια…» Οι δηλώσεις του εικαστικού Κώστα Τσόκλη στην κρατική τηλεόραση σχετικά με το βιασμό και την παιδεραστία, είχαν προκαλέσει απόγνωση στο παρελθόν, αλλά όχι και τόσο μεγάλη όπως φαίνεται εκ των υστέρων...

«Ποιος είναι πιο ζωντανός», αναρωτιέται στο βίντεο, ο γέρος που κάθεται σπίτι του ή ο άλλος που βιώνει το «πάθος» του και επιτίθεται; Και γιατί είναι κακό πράγμα η «επίθεση», δηλαδή ο «βιασμός»; Η ανησυχία για τον ζωγράφο δεν περιλαμβάνει καθόλου το θύμα, το οποίο θεωρεί θύτη!

«Εγώ μιλούσα τότε, πριν από 11 χρόνια, για τον ερωτικό άνθρωπο που ερεθίζεται από την επίδειξη της ομορφιάς και των ερωτογενών σημείων του σώματος μιας γυναικάς, όταν αυτή προκλητικά επιδεικνύει σπρωγμένη ή από επιδειξιομανία ή από μόδα, όπως κατά καιρούς η κοινωνία το θέλει και ο οποίος ερεθίζεται σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα ένστικτα του...»

«Σε αυτή την περίπτωση θεωρώ το υποτιθέμενο θύμα (που πάει γυρεύοντας) συνυπεύθυνο με τον θύτη. Η ερώτηση τότε ήταν, αν μια υγιείς και ζωντανή κοινωνία προτιμάει έναν άντρα που παραμένει αδιάφορος μπροστά στην πρόκληση ή εκείνον που έστω βίαια αντιδρά.

Έλεγα λοιπόν τότε, 11 χρόνια πριν, ότι θα ήθελα πριν κρίνω και καταδικάσω, να γνωρίσω ψύχραιμα και λογικά τους λόγους και τις συνθήκες μιας τέτοιας ερωτικής επίθεσης...» δήλωσε αργότερα σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Θανάση Λάλα. 

Διαβάστε επίσης:
«Τι φορούσα όταν με βίασαν;»
VIDEO: Τσάι, Σεξ και Συναίνεση
Αυτό είναι βιασμός;
εμφάνιση σχολίων