0
1
σχόλια
327
λέξεις
CULTURE
Creatures in a Series of Tubes: Καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη αναζητούν την πραγματικότητα πέρα από τον ψηφιακό κόσμο, στην διαδικτυακή έκθεση της Στέγης
 
DOCTV.GR
25 Νοεμβρίου 2020
Η εικονική έκθεση «Creatures in a Series of Tubes» εξερευνά όχι μόνο πόσο μας επηρεάζει ο ψηφιακός κόσμος αλλά κυρίως πόσο τον επηρεάζουμε εμείς.

Μας χρειάζονται οι μηχανές μας ή ζουν, αναπτύσσονται και αναπαράγονται έξω και πέρα από εμάς; Όσο υπάρχουμε και ζούμε πίσω από τις οθόνες μας, έχουμε αναρωτηθεί ποια είναι η αλυσιδωτή αντίδραση που πυροδοτείται από κάθε ενέργειά μας στο διαδίκτυο και ποια είναι τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης στον ψηφιακό κόσμο; Παραμένουμε οι ίδιοι μέσα από αυτή τη διαδικασία συλλογικής απομόνωσης ή μεταμορφωνόμαστε σε κάτι άλλο; Και τι συμβαίνει όταν «απουσιάζουμε» από τον φυσικό κόσμο ενώ βρισκόμαστε πάντα σε αυτόν;

Στην έκθεση συμμετέχουν νέοι καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη –από την Ισπανία έως την Κροατία, από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τη Σερβία και από τη Γαλλία έως την Αυστρία. Τα έργα της έκθεσης δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πλατφόρμας για την τέχνη των νέων μέσων (European Media Art Platform / EMAP) και είναι καρπός έρευνας για τη σύνδεσή μας με τα άλλα είδη, την επιρροή μας σε απόμακρα οικοσυστήματα και την ανάδυση μοναδικά σύνθετων οικοσυστημάτων ανθρώπων και αλγορίθμων.

Μπορούμε να δούμε την έκθεση από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα Mozilla Hubs που είναι προσβάσιμη μέσα από το onassis.org.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΟΜΙΛΙΕΣ:
Οι ομιλίες γίνονται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας του Zoom και είναι ανοιχτές για το κοινό, κατόπιν αίτησης συμμετοχής. Όλες οι συνομιλίες θα καταγραφούν και θα είναι διαθέσιμες στα κανάλια του Ιδρύματος Ωνάση στο Vimeo και στο YouTube.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: Τα εργαστήρια γίνονται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας του Zoom και είναι ανοιχτά για το κοινό, κατόπιν συμπλήρωσης αίτησης ενδιαφέροντος. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται μετά από αξιολόγηση του κειμένου εκδήλωσης ενδιαφέροντος.


Info: Creatures in a Series of Tubes, 26 Νοεμβρίου-20 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα Mozilla Hubs που είναι προσβάσιμη μέσα από το onassis.org.


Διαβάστε επίσης:
Online: Η Αποκάλυψη στο κανάλι της Στέγης
Δωρεάν και Online: Το Σώσε, η φάρσα του Μάικλ Φρέιν
εμφάνιση σχολίων