0
1
σχόλια
440
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR
18 Νοεμβρίου 2020
Στην σοκαριστική χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ κατά της αντιπολίτευσης που έλεγε «Τελικά αυτό που κατάφεραν είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας» ακόμα και το in.gr του Μαρινάκη απάντησε: «Η ΝΔ ζητά και τα ρέστα, επιτίθεται στην Αντιπολίτευση για τα επεισόδια. Με την κοινωνία σοκαρισμένη από τις εικόνες με τα ματ να χτυπούν διαδηλωτές και βουλευτές κομμάτων και να τους πνίγουν στα χημικά η ΝΔ προσπαθεί να βγει και από πάνω επιρρίπτοντας τις ευθύνες για αυτή την κατάντια, που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές, στην Αντιπολίτευση…».

Την ίδια μέρα, σ΄έναν άλλο πλανήτη, στην τηλεόραση του Σκάι, ο Χρυσοχοΐδης, απολογείται αμήχανα στο ακροδεξιό ακροατήριο της ΝΔ για το πώς το ΚΚΕ κατάφερε να τον αιφνιδιάσει στην Αμερικανική Πρεσβεία το πρωΐ –ενώ 6.000 αστυνομικοί έκαναν παρέλαση στην άδεια πόλη μαζί με τις αύρες τους ως νέα τανκς. Δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις είπε, αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Από την άλλη, το ΚΚΕ το τιμάει από παιδί.

Οπωσδήποτε ο «προστάτης» του Πολίτη, έγινε ιδανικός αποδέκτης των αντίθετων δυνάμεων του εσωτερικού της ΝΔ και της ασυνάρτητης στρατηγικής του Μητσοτάκη. Ανάμεσα στην εικόνα του Κυριάκου να καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο (άλλο ένα αμάρτημα για την μπογδανοκρατία), την υπόσχεση ότι οι βουλευτές μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι στη χώρα την ημέρα του Πολυτεχνείου, την πρωινή αποτυχία στην Αμερικανική Πρεσβεία, την πολιτική «πίεση» για ρεβάνς το απόγευμα (που οδήγησε στους προπηλακισμούς των βουλευτών του ΚΚΕ, των χημικών στα πόδια του Δ. Κουτσούμπα!), τους αστυνομικούς με τα χρυσαυγίτικα λάβαρα στα κράνη και τα νέα παιχνίδια, ο σερίφης της χώρας βλέπει τον εαυτό του να ξαναγίνεται ο υπουργός νόμου και τάξης, που κατάφερε για δεύτερη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία να ασκήσει κρατική βία κατά του ΚΚΕ (βλέπε επίσκεψη Κλίντον το 1999 στην Αθήνα, κυβέρνηση Σημίτη).

Σε άλλα δελτία ειδήσεων όπως αυτά του ΑΝΤ1 το γεγονός της αστυνομικής και άρα κρατικής βίας σε μέλη του κοινοβουλίου δεν έκαναν μεγάλη εντύπωση και η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το ερώτημα: Γιατί παρανόμησε το ΚΚΕ;

Η στάση του Αθηναϊκού Πρακτορείου περιείχε την ελάχιστη ανταπόκριση των γεγονότων και μια παλιότερη φωτογραφία διαδηλωτών του ΚΚΕ χωρίς μάσκα. Το πρακτορείο φρόντισε να πάρει στα χέρια του το Μαξίμου επισήμως, από την πρώτη μέρα, να μην πούμε ώρα, της διακυβέρνησης Μητσοτάκη...

«Στόχος ήταν να είναι ειρηνική ημέρα, να μην έχουμε καμιά απώλεια και το πετύχαμε. Να είναι δημοκρατική ημέρα, να μπορούν κόμματα, φορείς και πολίτες να εκφράσουν το καθήκον τους» δήλωσε ο Χρυσοχοΐδης. Στα Σεπόλια (μια οικογένεια ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη, με τη μητέρα και τον πατέρα να βρίσκονται στο νοσοκομείο και μάλιστα υπό αστυνομική επιτήρηση) ακόμα κλαίνε, αν μπορούσαν θα γέλαγαν.


Διαβάστε επίσης:
Η (προσωρινή) απόφαση του ΣτΕ, η νέα Πρόεδρός του, κ.ά.
Πρόστιμο 300 ευρώ σε γυναίκα που κατέθεσε λουλούδι στο Πολυτεχνείο
εμφάνιση σχολίων