0
1
σχόλια
745
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Υπάρχουν δήμαρχοι και δήμαρχοι…
 
DOCTV.GR
14 Νοεμβρίου 2020
Ο δήμαρχος των Αθηνών ετοιμάζει τον Μέγάλο Περίπατο νούμερο 2 και άλλη μια φορά σχεδιάζει τον στολισμό μιας Αθήνας – φάντασμα όπου οι πολίτες θα είναι μέσα στα σπίτια τους και τα ντουβάρια θα γιορτάζουν μόνα τους.

Εντωμεταξύ ο Δήμος Πατρέων βρίσκεται «στο πλάι των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω και της πανδημίας covid-19». Οι υπηρεσίες οι οποίες αναλαμβάνουν μια σειρά από δράσεις, βοήθεια για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν, βοήθεια σε άπορους άστεγους, υποστήριξη σε όσους εμφανίζουν καταθλιπτικά σημάδια. Αναλυτικά:

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας για την πρόληψη της διασποράς του covid-19 και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες θεσμικές ρυθμίσεις καθώς και τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων ανακοινώνονται τα εξής:

Εντατικοποιείται η λειτουργία της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών (της οποίας η λειτουργία δεν ανεστάλη καθόλου), στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που αντιμετωπίζουν θέματα διαβίωσης λόγω των έκτακτων συνθηκών του lockdown. Τηλ. επικοινωνίας 2610339638. Η δράση της ομάδας:

Α) Καταγραφή των κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους κι αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν. Προηγείται η υποβολή σχετικού αιτήματος των δικαιούχων.Στην περίπτωση των παραπάνω υπάρχει εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης με δαπάνη των αιτούντων.

Β) Καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους κι αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν. Προηγείται η υποβολή σχετικού αιτήματος των δικαιούχων. Στην περίπτωση των συγκεκριμένων παρέχεται δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη κατά τα προβλεπόμενα του ΕΟΠΠΥ και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους κοινωνικών προγραμμάτων των ΟΤΑ (Παντοπωλεία, Συσσίτια, Κοινωνικά Φαρμακεία κλπ) .

Γ) Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου για καταγραφή των αιτημάτων κι αναγκών των κατοίκων.

Δ) Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων για συναλλαγές τους με τα ΚΕΠ.

Όσοι ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μπορούν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] να αποστέλλουν αιτήματα κι ερωτήσεις. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2610339638, ώρες επικοινωνίας: 8 π.μ. ως 8μ.μ., δηλώνοντας το αίτημά τους.

Επισημαίνονται επίσης τα παρακάτω:
1) Το «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους 385 περίπου δικαιούχους του.

2) Ενισχύονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις στα μέλη και των τριών (3) ΚΑΠΗ Δ΄ ηλικίας (80-90 ετών), που δεν έχουν καμία διέξοδο την περίοδο του lockdown κι εμφανίζουν καταθλιπτικά σημάδια.

3) Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει πλατφόρμα (π.χ. Ζoomin) παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα μέλη των τριών ΚΑΠΗ, που είναι εξοικειωμένα με τεχνολογία. Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) στις αρχές του 2020 σε ηλικιωμένους 65 ως 75 ετών, το 25% είναι χρήστες μέσων τεχνολογίας. Το ποσοστό χρηστών λόγω πανδημίας έχει αυξητική τάση. Θα ήταν μια σημαντικότατη διέξοδος στην καραντίνα για κάποιους από αυτούς να κάνουν από το σπίτι τους Γυμναστική με συνάδελφο Γυμνάστρια ή Συμβουλευτική κι Υποστηρικτική από Κοινωνικούς Λειτουργούς ή Χορωδία με τη Μουσικό μας κλπ.

Επιπρόσθετα στα πλαίσια των Δομών Φτώχειας του Δήμου Πατρέων ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο, συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους. Η κατάθεση δικαιολογητικών θα μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected] ή με την προσωπική παρουσία στην υπηρεσία. Τηλ. επικοινωνίας 2610311561 – 2614409976.

Το Κέντρο Κοινότητας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι: Παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.

Η διαδικασία υποβολής νέων αιτημάτων κατά την περίοδο του lockdown μπορεί να γίνεται είτε με την ηλεκτρονική υποβολή στο e-mail: [email protected] είτε με φυσική παρουσία μετά από ραντεβού

• Οι αιτήσεις για την υποβολή φακέλου ΚΕΠΑ για τα Επιδόματα Αναπηρίας (που γίνονται από τα Κέντρα Κοινότητας) συνεχίζουν με την φυσική παρουσία μετά από ραντεβού.
• Κανονικά συνεχίζεται και υποβολή αιτήσεων για κάθε άλλο επίδομα ή βοήθεια μετά από ραντεβού στα τηλέφωνα 2614409970/77.

Οι Δομές Αστέγων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο συνεχίζουν την λειτουργία κανονικά προκειμένου να στηρίξουμε τον ευάλωτο πολίτη με τρόπο ώστε να προστατέψουμε την υγεία του καθένα και την εξάπλωση του κορονοϊού. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610342995.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ατόμου και Οικογένειας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη για ψυχολογική υποστήριξη σε θέματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του όπως και αυτό της διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό (άγχος, φοβίες, εμμονές κλπ). Οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται είτε με φυσική παρουσία μετά από τηλεφωνικό ραντεβού είτε μόνο τηλεφωνικά, στο τηλέφωνο 2614409974.


Διαβάστε επίσης:
«Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι σκέτη ιδεολογία και καταστολή»
Ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου σε συνθήκες πανδημίας
H συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων είναι αντίθετη στο ευρωπαϊκό δίκαιο;
εμφάνιση σχολίων