0
1
σχόλια
430
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Προσχεδιασμένες ήταν οι συλλήψεις των διαδηλωτών στις 9 Ιουλίου, αποκαλύπτουν ανάμεσα σε άλλα, με συνέντευξη Τύπου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών οι συνήγοροι υπεράσπισης
 
DOCTV.GR
17 Ιουλίου 2020
Ήταν προσχεδιασμένες και μεθοδευμένες οι συλλήψεις των διαδηλωτών στις 9 Ιουλίου. Αυτό υποστήριξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των εννιά κατηγορούμενων και όπως αποκάλυψαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε στη Βουλή στις 9.30 το βράδυ, εννέα συλλήψεις πριν αυτές γίνουν! «Εννιά συλλήψεις από αυτούς που επιτέθηκαν με μολότοφ εναντίον αστυνομικών» έλεγε, ενώ οι δύο τελευταίες προσαγωγές, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έγιναν στις 21:45 και 21:50, οι εκθέσεις σύλληψης έγιναν μετά τις 23:00 και υπογράφηκαν στις 5 τα ξημερώματα. Μέχρι εκείνη την ώρα οι δικηγόροι δεν είχαν δικαίωμα να μιλήσουν με τους κατηγορούμενους επειδή ήταν προσαχθέντες.

Τη συνέντευξη συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ Θανάσης Καμπαγιάννης ο οποίος είπε: «Αυτό που υποσχόμαστε είναι ότι θα κάνουμε το κάλεσμα του πατέρα τού Βασίλη Μάγγου «να φτιαχτεί ένα κίνημα όχι μόνο για τον Βασίλη, αλλά συνολικά ενάντια στην αστυνομική βία» δική μας υπόθεση. Οι νομικοί έχουμε να παίξουμε σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια».

Στη Συνέντευξη Τύπου μίλησαν οι δικηγόροι: Αννυ Παπαρρούσου, Δημήτρης Σαραφιανός, Θεόδωρος Συμεωνίδης, Μαριάνα Τσίχλη, Βασίλης Τζούφης, Γιώργος Κακαρνιάς και Σπύρος Τζουανόπουλος. Έκαναν λόγο για προσχεδιασμένες και μεθοδευμένες συλλήψεις, ποινικοποίηση της συγκέντρωσης και αποποινικοποιήση της αστυνομικής βίας…

Αννυ Παπαρρούσου: «Σε αντίθεση με τα πλημμελήματα, για τις κακουργηματικές κατηγορίες έχουμε επιβολή ή προσωρινής κράτησης ή περιοριστικών όρων μέχρι τη δίκη, «η οποία αποσκοπεί στην ποινικοποίηση της συμμετοχής στις διαδηλώσεις, στην απενεργοποίηση και εξουδετέρωση της νεολαίας».

Θεόδωρος Συμεωνίδης «Στόχος είναι η πολιτική ομηρία όσο το δυνατόν περισσότερων αγωνιστών και η “νομιμοποίηση” της αστυνομικής βίας σε κάθε έκφραση της ζωής μας».

Δ. Σαραφιανός: «Το νομοσχέδιο είναι συνταγματικό μόνο με βάση το “Σύνταγμα” του ’73, του Παπαδόπουλου. Πρόκειται για μια μείζονα παρέμβαση στη συγκυρία, προσπαθούν να σβήσουν τις μνήμες της μεταπολίτευσης».

Μαριάνα Τσίχλη: «Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι μια κρατική σκευωρία με πολιτική σκοπιμότητα την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται. Είναι απίστευτη η σκληρότητα και είχε αποτέλεσμα ακόμα και οι κατηγορούμενοι για πλημμελήματα να παραμείνουν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ επί τέσσερις μέρες λόγω υποτιθέμενης συνάφειας του κατηγορητηρίου».

Βασίλης Τζούφης: «Οδεύουμε σε μια φρονηματική μορφή υπεράσπισης, καθώς τα πρόσωπα δεν έχουν ταυτοποιηθεί με συγκεκριμένες πράξεις και θα κληθούμε στις δικαστικές αίθουσες να εξηγήσουμε ποιοι ήταν εκεί και γιατί, δηλαδή να υπερασπιστούμε το φρόνημά τους. Με τον τρόπο αυτό δεν φαλκιδεύεται μόνο το δικαίωμα στη συνάθροιση, αλλά και στην πολιτική δράση και στην κοινωνική επαφή».


Διαβάστε επίσης:
Πέθανε ακτιβιστής ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από την ΕΛ.ΑΣ.
Δ. Αμνηστία: Αδικαιολόγητη παρέμβαση, η ειρηνική συνάθροιση είναι δικαίωμα
Τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ για το Μένουμε Σπίτι και η θέση μας
Από την αρχή οι δασικοί χάρτες
εμφάνιση σχολίων