2
1
σχόλια
306
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Από τον Χ. Λακταρίδη
 
DOCTV.GR
3 Νοεμβρίου 2020
Με κλειστές τις κινηματογραφικές αίθουσες στη μισή χώρα για έναν ολόκληρο μήνα λόγω της πανδημίας του Covid-19, η StraDa Films, δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να νοικιάσουν ή να αγοράσουν online τις τρεις ταινίες του «τρομερού παιδιού» του ελληνικού σινεμά, Σύλλα Τζουμέρκα που μας έχει χαρίσει μεγάλες κινηματογραφικές στιγμές με τις τρεις πολυβραβευμένες ταινίες του.

Πρόκειται για το μόλις περσινό Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, ένα νεονουάρ, δραματικό, αστυνομικό, ψυχολογικό θρίλερ που εξελίσσεται στην επαρχία (Μεσολόγγι). Η Έκρηξη από το 2014, που είναι ένα δυνατό ψυχολογικό δράμα με βασικό της ατού τη φλεγόμενη ερμηνεία της Αγγελικής Παπούλια που πρωταγωνιστεί  και στη Θάλασσα και το συγκλονιστικό ντεμπούτο του, τη Χώρα Προέλευσης από το 2010, για τη σφοδρή σύγκρουση των μελών τριών γενεών μιας οικογένειας που βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης και ελεύθερης πτώσης.

Διακρίσεις: Η Έκρηξη ήταν υποψήφια για τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Φεστιβάλ Λοκάρνο 2014  Διαγωνίστηκε για τα βραβεία Heart of Sarajevo στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Σάραγεβο, το Νew Directors Competition Award στο Φεστιβάλ Σάο Πάολο, και το New Directors Award του Φεστιβάλ Σιάτλ, κ.α.. Βραβεύθηκε με το βραβείο της F.I.PRES.C.I στο φεστιβάλ της Πρίστινα και το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Οτράντο. Επιλέχθηκε από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου για το πρόγραμμα European Film Showcase 2015. Για την ερμηνεία της στην ταινία, η Μαρία Φιλίνη (Γωγώ), κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Info: Δείτε το φιλμ στην ιστοσελίδα της StraDa χωρίς συνδρομή, με τιμή ενοικίασης από 1,79 € την εβδομάδα ή αγοράστε τη για απεριόριστο streaming & για νόμιμο κατέβασμα, από 2.29 €.​

Συντελεστές 
Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας.
Παραγωγή: Μαρία Δρανδάκη, Titus Kreyenberg, Ellen Havenith, Jeroen Beker.
Σενάριο: Σύλλας Τζουμέρκας, Γιούλα Μπούνταλη.
Πρωταγωνιστές: Αγγελική Παπούλια, Βασίλης Δογάνης, Μαρία Φιλίνη, Μάκης Παπαδημητρίου, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Μπινιάρης.
Μουσική: Drogatek.
Φωτογραφία: Παντελής Μαντζανάς.
Μοντάζ: Kathrin Dietzel.
Σκηνογραφία: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου.
Εταιρεία παραγωγής: Homemade Films, Unafilm, PRPL, Bastide Films.
Διανομή: Strada Films.Διαβάστε επίσης: Ένα ελληνικό φιλμ με executive producer την Κέιτ Μπλάνσετ
εμφάνιση σχολίων