0
1
σχόλια
247
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Και τα πικάπ, οι κονσόλες μίξης θεωρούνται μουσικά όργανα
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
3 Νοεμβρίου 2020
Όλοι οι κλάδοι πλήττονται από τον Covid και τα clubs δεν αποτελούν εξαίρεση. Όμως σύμφωνα με το Nitetime.org η Γερμανία αποφάσισε να  θεσπίσει νέα ευνοϊκότερη φορολογία για την κουλτούρα της techno μουσικής και τους Dj΄s της.

Το χρηματοοικονομικό δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε επιτέλους ότι η techno είναι μουσική και ο DJ είναι  επίσης μουσικός. Αυτό σημαίνει πως τα Clubs τώρα πρέπει να πληρώνουν μόνο 7% φόρο επί των πωλήσεων των εισιτηρίων τους, όχι 19% όπως ίσχυε ως τώρα.

Οι φορολογικές περικοπές καθορίζονται από το κατά πόσον ο «μέσος επισκέπτης» του event έρχεται για τη μουσική. Τα τέλη εισόδου για συναυλίες techno και house μειώνονται εάν αυτές οι μουσικές παραστάσεις αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό σκοπό της εκδήλωσης και οι πρόσθετες υπηρεσίες είναι τόσο μικρής σημασίας που δεν επηρεάζουν τον χαρακτήρα της μουσικής παράστασης. Ακόμα κι ένα Techno ή House event, που απαρτίζεται από διάφορους Dj's και γίνεται τακτικά (π.χ. κάθε εβδομάδα) θεωρείται επίσης συναυλία. Επίσης τα πικάπ, οι κονσόλες μίξης και οι συσκευές αναπαραγωγής CD μετριούνται ως μουσικά όργανα, τουλάχιστον σε περίπτωση που «χρησιμοποιούνται για εκτέλεση μουσικής και όχι μόνο για την αναπαραγωγή ενός φορέα ήχου».

Οι δικαστές αποφάσισαν ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν αφού οι Dj's δεν αναπαράγουν απλώς κομμάτια άλλων, αλλά παίζουν ήχους από περισσότερες από μία πηγές και «εκτελούν τα δικά τους νέα κομμάτια μουσικής χρησιμοποιώντας όργανα με την ευρύτερη έννοια για να δημιουργήσουν ακολουθίες ήχων με τον δικό τους χαρακτήρα».


Διαβάστε επίσης: Βερολίνο: Η πανδημία πλήττει τη «Μέκκα» της διασκέδασης
εμφάνιση σχολίων